Досега от юни през граничните пунктове на Турция с България

...
Досега от юни през граничните пунктове на Турция с България
Коментари Харесай

Турските гастарбайтери счупиха всички рекорди

Досега от юни през граничните пунктове на Турция с България и Гърция са минали 1,872 милиона турски жители от европейски страни. На път към Турция, с цел да прекарат лятната почивка, гурбетчиите са минали през пунктовете Капъкуле-Капитан Андреево, Хамзабейли-Лесово и Дерекьой-Малко Търново на границата с България и през Пазаркуле-Орестиада и Ипсала-Кипи на границата с Гърция. Общо 193 102 персонални автомобила са минали през петте Граничен контролно-пропусквателен пункт от и за Европа.

По данни на вестник " Миллиет " това е най-големият брой гурбетчии, пристигнали в страната през последните години. Преди пандемията, през 2019 година броят им бе 1,703 милиона души. През 2021 година те са наброявали 1,403 милиона.

Към момента на петте Граничен контролно-пропусквателен пункт има засилен трафик в противоположна посока - от Турция към Европа, оповестиха от регионалната Дирекция за митници и търговия Тракия в Одрин.

От началото на този месец 812 606 души са излезли от страната през петте пункта към Европа.

Според информации на Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле към Гърция опашката от коли към митницата надвишава два километра. На Капъкуле-Капитан Андреево е напълнен паркингът, чийто потенциал е за 1750 автомобила, а опашката се е проточила по пътя към граничния пункт.

Чакането е изнурително, като се има поради и жегата в региона, където температурите надвишават 35 градуса. По самодейност на валийството в град Одрин на плаца на Капъкуле са разкрити щандове, на които се оферират чай и студени питиета на пасажерите.

От Дирекцията оповестиха, че гишетата за паспортна инспекция на граничните пунктове от турска страна работят с цялостен потенциал, повишен е броят на чиновниците и обслужващия личен състав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР