Досега харчените от Министерството на културата пари за поздравителни кошници

...
Досега харчените от Министерството на културата пари за поздравителни кошници
Коментари Харесай

Край на поздравителните букети от МК, парите отиват за билети за ученици

Досега харчените от Министерството на културата пари за приветствени кошници с цветя ще се дават за закупуване на училищен билети за концерти и други арт мероприятия. Първи от самодейността на министъра на културата Атанас Атанасов ще се възползват 160 възпитаници, които ще посетят гратис спектаклите във връзка 70-ата годишнина на отбор “Филип Кутев”. За начало се планува билети за оптимално необятен набор от културни събития да получат разнообразни учебни заведения и паралелки по изкуства.

“Всичко стартира с дребни стъпки. Няма по-голяма поддръжка за един създател от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, визитата на културно събитие, е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и използван тази концепция за целия културен календар, освен в София “, разяснява министър Атанасов.

Деца от Националното музикално учебно заведение “Любомир Пипков”, Национална гимназия за приложни изкуства “Свети Лука”, Национално учебно заведение за изящни изкуства “Илия Петров” и фолклорните паралелки към 144 СУ „ Народни будители” ще имат безвъзмезден достъп до събитието.

Концертите, отдадени на юбилея на отбор “Филип Кутев”, стартират от през днешния ден и в трите следващи дни ще бъдат с друга тема и идея - “Началото”, “Пътят” и “Наследството”.

Специални посетители на сцената ще бъдат ансамблите “Пирин” и “Тракия”, както и възпитаници от Националното учебно заведение за танцово изкуство, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства “Филип Кутев” и от Националното учебно заведение за фолклорни изкуства “Широка лъка”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР