Дори най-чистата кухня има много бактерии. На някои определени места

...
Дори най-чистата кухня има много бактерии. На някои определени места
Коментари Харесай

Това са най-мръсните места в кухнята, които никой не чисти

Дори най-чистата кухня има доста бактерии. На някои избрани места се задържат повече патогени, а други забравяме да почистим постоянно.
Кои места в кухнята задържат повече бактерии?
Поставката за ножове
Някога въобще сещали ли сте се да почистите поставката си за ножове. Надали е хрумвало на мнозина, тъй като презумпцията, че слагат чисти ножове ги кара да мислят, че няма какво да изцапа поставката от вътрешната страна. Това не е по този начин. Във всеки процеп има извънредно доста бактерии. 
Пластмасовите шкафове за плодове в хладилника
Всеки ледник е екипиран с пластмасови лавици или шкафове, в които се складират плодове, зеленчуци, пресни артикули. Те са същински разплодник на бактерии, изключително тъй като в най-долната част на хладилника температурите са по-високи и се основават условия за това. Почиствайте тези зони най-малко 2 пъти седмично.
Сектора за месо в хладилника
Месото е един от най-големите евентуални развъдници на бактерии. Отреденото за месо място в хладилника би трябвало да се почиства през ден за най-голяма сигурност против болестотворни микроорганизми.

Остриетата на блендера
Когато измивате блендера почиствате ли под остриетата? Там изпод има гумени уплътнения, които задържат бактерии. Трябва да ги почистите с дезинфектант и гореща вода след всяко прилагане.
Отварачката за консерви
Малко хора измиват отварачката за консерви след всяко прилагане. Тя обаче заразява храната в консервата, пренасяйки бактериите в нея при самото отваряне.
Дървените шпатули
Дървените лъжици и шпатули са поле за развиване на бактерии, в случай че не бъдат почистени в дълбочина. Всяка пролука на дървото задържа бактерии. Ако не се почисти добре, бактериите се развъждат.
Сушилнята за съдове
Колко постоянно почиствате сушилнята за съдовете? Това е едно от най-често забравяните за почистване места в цялата кухня.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР