Дори и при най-яростните привърженици на зравословното хранене и стриктно

...
Дори и при най-яростните привърженици на зравословното хранене и стриктно
Коментари Харесай

Диетични и засищащи храни

Дори и при най-яростните последователи на зравословното хранене и прецизно спазващи диетата си потребители, положителните планове могат да излетят през прозореца, когато стомахът им стартира да къркори. Ако се пробвате да отслабнете или да поддържате здравословно тегло, намирането на подобаващия тип на храни - здравословни храни, които ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълъг интервал от време, са от значително значение.

Вие ще се чувствате гладни по-рядко, в случай че ядете храни с ниско-енергийна компактност, т.е. тези, които са с високо наличие на хранителни субстанции, които в действителност може да оказват помощ. Храните с високо наличие на протеини, богатите на фибри храни и здравословните мазнини са в топ 10 в този лист.

Сини сливи

Сините сливи са сладки и могат да бъдат отлично ястие за закуска. Сините сливи също са богати на фибри храна, което значи, че те ще ви оказват помощ да се почувствате сити за по-дълго време и също така те съдържат антиоксиданти. Можете също да включите сините сливи и във вечерята си. Опитайте да ги съчетавате със сладки и солени ястия. Пилешко със зелени маслини и сушени сини сливи е едно необикновено вкусно диетично ястие, което можете да хапнете за обяд или вечеря.

 сушени плодове

Ядки

Ядките, само че не подсладените несъмнено, като шам-фъстък, бадеми, орехи и семена - всички, които имат доста здравословни мазнини в тях ще ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълго, с помощта на тяхното наличие на мазнини и протеини. Опитайте да комбинирате ядките със сушени плодове богати на фибри за закуска, или да ги включите в гарнитурите си, с цел да ви оказват помощ в ръководството на тежестта.

Зеленчуци

Зеленчуците са от основно значение да се чувствате сити за по-дълго време. Този фактор е от решаващо значение за тактиката ви за ръководство на тежестта. Когато сте гладни, яжте зеленчуци, които са с ниско наличие на калории на мястото на по-високо калоричните хранителни артикули. Тези богати на фибри храни ще ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълго време и да останете стройни.

 Овесени ядки

Овесена каша

Нищо не доставя по-добър комфорт на сутринта като топъла купата с овесени ядки или овесена каша, богати на фибри храни, които могат да ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълго време. Овесената каша е с доста високо наличие на фибри, и това я поставя в категорията на храните с ниско-енергийна компактност.

Подправки

Използването на подправки е класическа тактика за ръководство на тежестта, че ще се чувствате сити за по-дълго, в случай че си позволите малко чубрица или друга фалшификация в комбиниране с диетичната ви храна. Аромата на мазнини ще ви накара да се чувствате сити по-дълго и може да помогне на организма да всмуква хранителни субстанции, като бета-каротин по-ефективно.

Други сходни храни са леща, нахут, фасул, грах, печените картофи с обелката, ябълки, грозде, пъпеши, репички, тиква, круши, малини, целина, китайско зеле и т.н.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР