Дори и да сте най-големият почитател на киселите краставички, изпиването

...
Дори и да сте най-големият почитател на киселите краставички, изпиването
Коментари Харесай

Многобройните ползи на сока от кисели краставички

Дори и да сте най-големият обожател на киселите краставички, изпиването на чаша от соления сок може да ви стори необичайно. Но премислете добре, преди да отхвърлите тази концепция. Оказва се, че този сок в действителност е доста добър за вас и може да се употребява за доста неща, а не просто за салатен дресинг, оповестява Индипендънт. Въпреки острия си усет, сокът от киселите краставички има доста изгоди за здравето. Ето и някои от тях.

Облекчава мускулни конвулсии

След интензивна подготовка жадувате за бутилка вода или за енергийна напитка. Следващия път ги заменете с чаша хубаво изстуден сок от кисели краставички. Според науката солената напитка оказва помощ за облекчаването на мускулните болки и премеждия, с помощта на високата централизация на натрий и оцет в нея. Изследване демонстрира, че обезводнените мъже изпитват по-бързо облекчение на мускулните конвулсии след пиенето на подобен сок спрямо тези, които са избрали да пият вода. За да се получи този резултат, е нужно да изпиете единствено една трета от чашата сок.

Хидратира по-бързо и за по-дълго

Всички знаем какъв брой значимо е да се пие вода. Но има нещо, което може да помогне на тялото ви да се възвърне по-бързо. Това е сокът от кисели краставички. Той е най-хубавият бърз хидрататор, защото съдържа натрий и калий. Тези два електролита тялото ви губи, когато се потите. Ако изберете напитка, която съдържа и двата, тялото ще възвърне естествените си електролитни равнища по-бързо.

Повишава имунитета

Според изследване на натуралните антиоксиданти витамините С и Е играят защитна роля против инфекции, породени от бактерии, вируси и паразити. Сокът от кисели краставички съдържа положително количество и от двата витамина, което значи, че ще подкрепи функционалностите на имунната система.

 Многобройните изгоди на сока от кисели краставички

Може да ви помогне да отслабнете

Основната съставна част в сока от кисели краставички е оцетът. Според изследване ежедневното му изразходване предизвиква здравословното намаляване. Само след 12 седмици участниците в изследването, които приемали малко количество оцет на ден, са изгубили повече тегло и мазнини от тези, които не са консумирали въобще.

Помага да се контролира равнището на кръвната захар

Нерегулирането на кръвната захар може да докара до съществени здравословни затруднения, в това число слепота, увреждане на сърцето и увреждане на бъбреците. Изследване е открило, че сокът от кисели краставички би могъл да е изчезналото звено.

Изследване, оповестено в списанието Диабетс Рисърч, демонстрира, че пиенето на дребна порция оцет преди хранене оказва помощ да се контролира равнището на кръвната захар на индивида, изключително при хората с диабет вид 2. Както знаете, оцетът е съществена съставна част на сока от обичаната туршия от краставички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР