Дори и да не сте любители на зимните спортове, сигурно

...
Дори и да не сте любители на зимните спортове, сигурно
Коментари Харесай

Рецепта за постна торта, с която ще впечатлите всички

Дори и да не сте фенове на зимните спортове, несъмнено намирате някакво обаяние в красивите снежни пейзажи и неповторимите естествени гледки. А за типично зимната кухня да не приказваме - дълго чаканото кисело зеле, поднесено с джоланче, обичаните ни туршии, топлата фасул супа и още какви ли не други вкусотии, които сме привикнали да сервира зимно време на трапезата ни.

А какво ще кажете за зимните десерти, с които кухнята ни се изпълва с мирис на ябълки, канела и така нататък Или пък за постните торти и сладкиши, които се сервират на Бъдни вечер и интервала на Коледния пост преди този момент?

Мммм, всичко това е доста апетитно, само че несъмнено всяка година се сблъсквате с казуса какъв постен сладкиш е подобаващ за Бъдни вечер или просто по този начин, когато ви се похапва нещо сладко по време на Коледния пост.

Все отново едва ли желаете всяка година да гощавате фамилията или гостите си с еднакъв десерт. Ето за какво тук ще ви предложим лесна рецепта за постна торта, с която да впечатлите всички.

Необходими съставки:

- 3 ч.ч. брашно;

- 1 ч.ч. олио;

- 200 г захар;

- 100 г сладко от ябълки, като количеството зависи от консистенцията на самото сладко (можете да употребявате и сладко от различен плод, само че както казахме, ябълката се свързва точно със зимните празници);

 Рецепта за постна торта, с която ще впечатлите всички

- 2 ч.ч. вода;

- 1 ч.л. сода за хляб;

- 1 ч.ч. настъргани ядки;

- 1-2 пакетчета ванилия;

- 1/2 ч.л канела;

- ванилова захар и кокосови стърготини на прахуляк за поръсване и надлежно за украса

Много е значимо да уточним, че ограниченията доста зависят от размера на тортата, която желаете да " получите ", с цел да впечатлите гостите си. Това значи, че в случай че спретвате огромно празненство за Бъдни вечер, на което ще каните доста хора, е добре да употребявате мерни единици като 1 ч.ч., само че в случай че сте единствено със фамилията си, което наброява към 3- 5 члена, то е добре да намалите всички изписани пропорции и вместо 1 ч.ч. да употребявате за мерна единица 1 к.ч.

Начин на подготвяне:

В купа смесвате пресятото брашно, содата, канелата, захарта и ванилията. След това добавяте водата и мармалада, като разбърквате с телена бъркалка до приемането на хомогенна примес.

 Постна торта

Към нея можете да прибавите и част от настърганите ядки.

Изсипвате тази примес в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и печете вашата постна торта в авансово загрята на 180 градуса фурна.

След като сте уверени, че тортата е подготвена (необходимо е да пробвате дали тестото е готово благодарение на съчка за зъби), е редно да ѝ придадете тип на торта.

Разрежете 2 блата, които може да слепите с крем от банани, малко разтопено кокосово масло, авокадо, захар на усет и какао - всичко се хомогенизира и се оставя леко да стегне, преди слепването и измазването на тортата.

Разбира се, за вашата постна торта може да употребявате която и да е рецепта за постен крем, да намажете просто с обичаното си сладко и да поръсите с смлени ядки, постни бисквити или кокосови стърготини.

Останалата декорация към този момент е в ръцете на личното ви въображение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР