Допускането на кучето, макар и отглеждано като чист домашен любимец,до

...
Допускането на кучето, макар и отглеждано като чист домашен любимец,до
Коментари Харесай

Защо да не допускаме кучето до леглото си?


Допускането на кучето, въпреки и отглеждано като чист домакински любим,

до леглото ни може да утежни съществено качеството на съня ни. Опасността е налице даже при хора с по-природа здрав и непробуден сън . Това е заключението на теоретичен екип, проучил в детайли въздействието на най-хубавия другар на индивида върху здравето на същия в дълготраен аспект.

Данните са събрани след изследване, в което са взели участие 40 индивида, които неотдавна са се снабдили с домакински любим. Половината от тях разрешавали на кучето си да дели с тях вечерната постелка, а останалите го допускали да спи в спалнята им, само че не върху леглото дружно с тях. Важна специфичност е, че нито един от 40-те участници не е имал предшестващи проблеми със съня . В продължение на 7 нощи е проследен моделът на съня на тези хора и се оказва, че при едната група такива проблеми се появяват.

Като съществена причина за тях се показва точно съжителството с кучето и по-конкретно спането му в леглото покрай спопанина. Проблеми със съня в границите на седемдневното изследване са регистрирани единствено при групата, която позволява кучето да спи в леглото им.

Свързани публикации.. Канистерапия - когато кучето е нашият доктор 0 Куче у дома защищава детето от астма 0 Как куче може да предотврати хипогликемия? 0

В случая по-същественото не е краткотрайното разстройство на съня , асоциирано с наличието на домашния любим. Според учените по-големият проблем идва от способността на проблемите със съня да се утежняват с времето и да прераснат до по-сериозни разстройства като хронично бодърствуване, мъчно заспиване вечер и постоянно пробуждане нощем.

Рискът от такива положения е забележителен при хора, които отглеждат куче като домакински любим от дълги години. Дори да страдат от хронични проблеми със съня , те доста мъчно биха ги асоциирали с домашния си любим. Според учените тази специфичност единствено потвърждава какъв брой изключително положение е сънят, какъв брой доста и разнообразни фактори му въздействат и какъв брой елементарно той може да се разстрои.

Затова въздействието на съжителството с домакински любим не трябва да се подценява. А контролът върху това въздействие е напълно в ръцете на стопанина.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР