Допинг скандалът около руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева

...
Допинг скандалът около руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева
Коментари Харесай

Кремъл коментира ситуацията около Валиева |

Допинг абсурдът към съветската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева се следи деликатно и в Кремъл и има за какво. От четири години Русия взе участие на олимпийски игри под безпристрастен байрак поради многочислените допинг кавги в близкото минало.

Случаят с Валиева несъмнено е тежък удар и може да заличи положените старания в посока изчистване на репутацията на съветския спорт.

“Няма да разясняваме и не желаеме да разясняваме обстановката до формалната й развръзка. Абсолютно безгранично поддържаме нашата Камила Валиева. И призоваваме цяла Русия да я поддържа.

Камила, не крий лицето си (б.р. Песков приказва за държанието на Валиева след тренировката в петък, когато се покри с качулка, с цел да не дава отговор на публицистите дали е взимала допинг), ти си рускиня, върви гордо и побеждавай всички. В Кремъл в този момент нямаме въпроси, а имаме апел - дано изчакаме. Нашите спортни служители работят по въпроса. Убедени сме, че става въпрос за някакво неразбирателство ”, сподели Песков.

Припомняме, че Валиева беше уличена в приложимост на триметазидин, като позитивната допинг проба е дадена на 25 декември по време на националното състезание на Русия.

Триметазидинът се употребява в медицината при сърдечно-съдови болести. Употребата му в спорта води до по-малко отмалялост и по-бързо възобновяване, което на процедура значи, че един състезател може да тренира повече и точно това е повода да е в листата със неразрешени субстанции.

Активното му вещество се съдържа и в редица добавки, което е капан за професионалните спортисти, защото може да попаднат на него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР