Донорска ситуация, реализирана от медицински екип в МБАЛ Уни Хоспитал“,

...
Донорска ситуация, реализирана от медицински екип в МБАЛ Уни Хоспитал“,
Коментари Харесай

Донорска ситуация даде шанс за живот на румънска гражданка

Донорска обстановка, осъществена от медицински екип в „ МБАЛ Уни Хоспитал “, с координатор доктор Дончо Ташков, даде късмет за живот на румънска пациентка, нуждаеща се от трансплантация, оповестиха от Изпълнителна организация " Медицински контрол (ИАМН).

Това става допустимо откакто на 16 ноември околните на изпаднал в мозъчна гибел 76-годишен мъж взеха благородното решение да дарят неговите органи и да дадат живот на други изцяло непознати хора. Поради медицински показания на донора, не е имало опция за осъществяване на органна трансплантация в България. По линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния, черният дроб е възложен на румънската страна.

Транспортирането на румънския експлантационен екип е осъществено с хеликоптер до болничното вертолетно летище за осъществяване на полети за незабавна здравна помощ по въздуха на „ МБАЛ Уни Хоспитал “, гр. Панагюрище.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на мъжа и показват признателност и почитание за взетото в тежък за тях миг благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изричаме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР