Дончо Цанев отново изпадна до третото място в Balkan Offroad

...
Дончо Цанев отново изпадна до третото място в Balkan Offroad
Коментари Харесай

Интригата остава и след етап 7 на Balkan Offroad Rallye 2017

Дончо Цанев още веднъж изпадна до третото място в Balkan Offroad Rallye 2017, откакто в седмия стадий на интернационалния офроуд маратон бе изпреварен от холандеца Роналд Схолдерман с Toyota.

Схолдерман си върна водачеството в генералното класиране при крос-кънтри колите, а пред казанлъшкия водач на бъги е и германецът Франк Стенски с Mercedes. Разликите сред първия и втория във краткотрайната класификация са минимални, тъй че всичко ще се реши на следващия ден. Българският водач също има научен късмет за по-добро класиране.

При мотоциклетите, етапната победа взе германецът Франк Вайсбах с КТМ, само че отпред на генералното класиране продължава да е Беат Юен от Австрия, също с КТМ.

При камионите, най-бърз за деня бе Феликс Мюленхайм от Германия с Ford, само че на върха на класирането при тежкотоварните рали машини продължава да е холандецът Леон Де Вит с Мерцедес.

В есктремния клас на Балкан Офроуд Рали, етапната победа взе французинът Франк Мауро, а водач във краткотрайната класификация продължава да е сънародникът му Франк Дорел, който приключи предпоследната права едвам на седмо място.

В стадий 4 на Balkan Classic Rallye, белгиецът Грегоар Де Мевиус с Porsche затвърди водачеството си в генералното класиране, откакто победи в стадия към Провадия. След Де Мевиус във краткотрайната класификация са двама водачи от Кения - Онкар Раи и Балдер Чагев, и двамата също с машини Porsche.

Финалният стадий 8 на Balkan Offroad Rallye ще предложи на състезателите 136 километрова права, а финалът ще е на самият бряг на Черно море в Шкорпиловци. Последната спортна права на Balkan Classic Rallye пък ще е с дължина от 140 километра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР