Доналд Тръмп в първото си телевизионно интервюслед напускането на Белия

...
Доналд Тръмп в първото си телевизионно интервюслед напускането на Белия
Коментари Харесай

Тръмп: Не се страхувам от затвора

Доналд Тръмп в първото си телевизионно интервюслед напускането на Белия дом отхвърли да отговорина въпросадали е следил по малкия екран щурма на Капитолияна 6 януари 2021 година, като съобщи, че " ще каже това на хората по-късно в подобаващ миг ", съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп, актуалният главен кандидат за президентската номинация на републиканците през 2024 година, отхвърли да каже в предаването " Среща с пресата " по Ен Би Си по какъв начин е прекарал 6 януари 2021 година, откакто щурмът на постройката на Конгреса във Вашингтон е почнал. Той отхвърли да каже идали е провел телефонни диалози, до момента в който неговите поддръжници са щурмували самото сърце на американската народна власт.

" Няма да ви кажа. Ще кажа на хората по-късно в подобаващ миг ", сподели Тръмп на водещата Кристен Уелкър, откакто тя го попита дали е прекарал оня следобяд, гледайки нападението по малкия екран в трапезарията в Белия дом.

Бивши сътрудници на Тръмп са казвали, че той се е уединил в тази стая, с цел да гледа телевизионни кадриот щурма.

В изявлението, записано в четвъртък в голф клуба на Тръмп в Ню Джърси, милиардерът отхвърля да каже на кого се е обадил, когато се е разразило насилието. " Защо да ви споделям това? ", сподели той. В отговор на въпроса на Уелкър за общественото му безмълвие по време на щурма Тръмп съобщи, че в деня на нападението е направил " красиви изказвания ".

Привържениците на Тръмп, подхранвани от лъжите му за президентските избори през 2020 година, нахлуха в постройката, до момента в който Конгресът се приготвяше да удостовери успеха на демократа Джо Байдън. Срещу Тръмп в този момент са повдигнати федерални обвинявания за напъните му да анулира загубата си на тези избори, само че против него не са повдигнати обвинявания, свързани непосредствено с щурма на постройката на Конгреса.

Тръмп съобщи, чеможе да обмисли помилването на някои от участниците в щурма, упрекнати за дейностите си през този ден.

Повече от1000 души са упрекнати във федерални закононарушения, свързани с щурма от 6 януари, а над 600 души са се признали за отговорни или са били наказани.

" Ще прегледам техните случаи и сигурно бих могъл, в случай че считам, че е подходящо " да ги опрощавам, сподели някогашният президент.

Срещу Тръмп са повдигнатиобщо 91 наказателни обвинявания по четири каузи във федерални и щатски съдилища, свързани с напъните му да анулира резултатите от изборите през 2020 година, неправилното боравене с класифицирани документи и обвиняванията, свързани с изказванията за платени пари за пазаруване на безмълвие за прикриване на извънбрачни връзки. Тръмп отхвърля да е направил всички тези нарушавания на закона.

В изявлението той беше запитан дали се опасява да влезе в пандиза. " Не, в действителност не се опасявам. Дори не мисля за това. Предполагам, че съм организиран малко по-различно ", сподели той.

Докато настояваше за анулация на изборите, Тръмп разчиташе на група външни съдружници, които започнаха това, което федералните прокурори нарекоха " незаконна скица " за машинация, с цел да подменят резултатите от вота през 2020 година, вместо да се довери на препоръките на юристите на Белия дом, които го приканиха да одобри загубата си от Байдън. В изявлението през днешния ден Тръмп беше запитан за какво не е послушал тези юристи. " Не ги уважавах ", сподели Тръмп. " В доста случаи не ги уважавах. Но уважавах други. Уважавах доста други, които споделяха, че изборите са били фалшифицирани ", добави той.

Тръмп съобщи, че се е вслушвал както в инстинктите си, по този начин и в " разнообразни хора " по отношение на дейностите му към резултатите от изборите, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявлението Тръмп съобщи също, че е удовлетворен да чуе неотдавнашните изявления на съветския президент Владимир Путин, който го похвали за предлагането, че в случай че бъде определен още веднъж в Белия дом, ще договаря за преустановяване на войната на Русия в Украйна. Във вторник Путин съобщи, че изказванията на Тръмп са " положителни " и го радват.

" Е, харесва ми, че той сподели това. Защото това значи, че това, което споделям, е вярно ", сподели Тръмп.

Бившият президент също по този начин съобщи, че еимал положителни връзки с Путин- нещо, което е казвал няколко пъти преди този момент, и отхвърли, че всяка договорка, към която ще се стреми по отношение на Украйна, ще бъде победа за Русия и ще й разреши да резервира завзетите от нея територии.

" Това е нещо, което би могло да бъде контрактувано ", сподели Тръмп. А след това сподели: " Те можеха да сключат договорка, при която да има тъкмо в този момент по-малко територия, в сравнение с Русия към този момент е завзела, в случай че би трябвало да бъда почтен ".

Тръмп на няколко пъти отхвърли да каже в интервютодали би подкрепил федерална възбрана на абортитеи разкритикува възбраната за аборти след шестата седмица от бременността, подписана от губернатора на Флорида Рон Десантис, един от главните му противници на първичните републикански избори за президент.

" Мисля, че това, което той направи, е извънредно нещо и ужасна неточност ", сподели Тръмп.

Той съобщи, че не го интересува дали абортите в последна сметка ще бъдат неразрешени на федерално равнище или ще бъдат уредени със закони във всеки щат. Върховният съд на Съединени американски щати, с поддръжката на трима съдии, назначени от Тръмп, предходната година анулира правото на аборт на федерално равнище.

" От чиста позиция, от юридическа позиция, мисля, че евентуално е по-добре да бъде уредено на щатско равнище ", сподели Тръмп.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР