Доналд Тръмп потвърди информациите, че федералните запаси от предпазно оборудване

...
Доналд Тръмп потвърди информациите, че федералните запаси от предпазно оборудване
Коментари Харесай

Свършват запасите за борба с вируса в САЩ

Доналд Тръмп удостовери информациите, че федералните ресурси от защитно съоръжение за здравните служащи са съвсем изчерпани.

Липсата на съоръжение на фона на предстоящ пик на заболелите и смъртните случаи излага здравните чиновници на риск. Над 4000 са жертвите на ковид в страната, а инфектираните са над 200 хиляди.

За справяне с рецесията и неналичието на съоръжение в страната Вашингтон е закупил апарати за командно дишане от Русия. Междувременно, милиони не престават да са в режим на обществена изолираност.

На постоянния брифинг в Белия Дом Тръмп разгласи, че оборудването се изпраща непосредствено на лечебни заведения. Според президента държавното управление разполага с към 10 000 машини за командно дишане, само че за момента ги задържа, с цел да ги изпрати на щати, които имат потребност.

В същото време от Държавния департамент осведомиха, че Съединени американски щати е закупила машини за командно дишане от Русия.

„ Двете страни са си оказвали филантропична помощ и преди във времена на рецесия и без подозрение ще не престават да вършат това и в бъдещето “, се споделя в известие на американското външно министерство.

Здравни специалисти, представени от АП, са показали доказателства, че коронавирусът може да се предава и от хора без ясни признаци. Това накара управляващите да разгласяват нови инструкции, съгласно които всеки, който е бил изложен на вируса може да се преглежда като евентуален преносител.

Един от основните здравни специалисти на администрацията лекар Антъни Фаучи разяснява, че до облекчение напътствията за обществена отдалеченост може да се стигне сега, в който няма информация за нови случаи на болест и гибел. Фаучи добави, че повратна точка ще бъде намирането на ваксина.

Тази седмица президентът Тръмп промени тона и ребром предизвести американците за идни мъчно времена. Здравните специалисти чакат броят на смъртните случаи разследване КОВИД-19 да доближи 240 хиляди.

Пандемията, която опразни улиците и сложи милиони в рискова обстановка повлия и на стопанската система като стартът на втората четвърт от годината беше белязан с 973 пункта спад за показателят Дау Джоунс. Изминалия месец главните индикатори записаха едни от най-големите загуби за стопанската система. Нагласите са още по-мрачна картина този месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР