Доналд Тръмп може да бъде обвинен в подбудителство на тълпата,

...
Доналд Тръмп може да бъде обвинен в подбудителство на тълпата,
Коментари Харесай

Обвиняват Тръмп за щурма.Той шял да се самопомилва

Доналд Тръмп може да бъде упрекнат в подбуждане на тълпата, която щурмува Капитолия. Това стана ясно, откакто основният федерален прокурор във Вашингтон остави отворена опцията за следствие на президент за нелегално подстрекаване към офанзивата, казвайки на поддръжниците си да маршируват на Капитолия и да покажат мощ, заяви Ню Йорк Таймс в просторен разбор за дълбоката рецесия, обхванала администрацията на Тръмп.

Гласовете за отстраняването му в оставащите 13 дни до инагурацията на новия президент Джо Байдън порастват. Все повече чиновници подадоха оставки в символ на митинг, видни републиканци скъсаха с Тръмп, а водачите на конгреса на Демократическата партия също заплашиха да го подведат под отговорност за поощряване на тълпата, която щурмува Капитолия.

Републиканци се причислиха към ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и голямото болшинство демократи, призоваващи господин Тръмп да бъде отхвърлен от служба без изчакване на 13-те дни до встъпването в служба на новоизбрания президент Джоузеф Р. Байдън-младши, добавя Ню Йорк Таймс.

Като контраудар Тръмп обмислял, в случай че бъде упрекнат в подстрекаване, да се самопомилва.

Въпреки разрива в връзки с вицепрезидента Майк Пенс, Пенс отхвърли да се позове на 25-ата корекция и да в профил Тръмп от поста. Поправката планува вицепрезидентът на страната да поеме функционалностите на държавен глава, в случай че актуалният водач не може да се оправи със отговорностите си. Това може да стане единствено със единодушието на вицепрезидента на Съединени американски щати. Затова сега и републиканци се причисляват към демократите, които зоват за бърз импейчмънт на Тръмп.

Всичко това докара до видеообръщение на Тръмп в Туитър в четвъртък вечерта. В 2 минути и половина видео той призна загубата си и даде обещание да съобщи по закон властта на Байдън.

Тръмп осъди нападението на тълпата по метод, по който отхвърли да направи ден по-рано. Четейки чинно от сюжет, направен от неговия личен състав, той се разгласи за „ засегнат от насилието, беззаконието и хаоса “ и сподели на нарушителите на закона, че „ вие ще платите “, заяви Ню Йорк Таймс.

Въпреки че не се отхвърли от подправените си изказвания за изборна машинация, той най-сетне призна проваляне. „ Нова администрация ще бъде открита на 20 януари “, призна господин Тръмп. „ Моят фокус в този момент се насочва към обезпечаването на равномерен, спретнат и безпроблемен преход на властта. Този миг изисква излекуване и помиряване. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР