Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, Цветанка Йотина, кмет

...
Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, Цветанка Йотина, кмет
Коментари Харесай

Община Мирково получи ценна подкрепа от Група Геотехмин

Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин ООД, Цветанка Йотина, кмет на община Мирково и инж. Драгомир Драганов подписват партньорската стратегия.

 
По Благотворителна стратегия " Българските добродетели " ще бъдат осъществени значими за локалното население планове
Мирково е дребна община, ситуирана на южния скат на Етрополска Стара планина, с богата история, героично минало, обвързвано с Априлското въстание и Руско-турската война, и живописна природа. След Освобождението тук са били основани първата пивоварна фабрика и първата кредитна кооперация в България. Днес главен мотор в социално-икономическото развиване на региона е медодобивното дружество Елаците-Мед АД, част от група ГЕОТЕХМИН. Компанията е строила нови църкви и монументи, ремонтирала е безплатно сектори от улици и детски градини и обичайно оказва поддръжка за редица планове на локалната общественост.
На 18 ноември в Община Мирково беше сложено началото на нова самодейност - тригодишна рамкова стратегия, по която четири сдружения от група Геотехмин - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, ще обезпечат финансиране на нови социално-значими планове. Подкрепата ще бъде в границите на Благотворителна стратегия " Българските добродетели ", основана през 2018 година по концепция на проф. дтн инж. Цоло Вутов, шеф на Геотехмин ООД.    
Кметът госпожа Цветанка Йотина е предложила до края на годината да се финансира замяна на уличното осветяване в село Бенковски, правенето на план за рекултивация на депото за битови боклуци в Смолско, както и да се закупи нова сметосъбираща машина за с. Мирково. " Избраните планове демонстрират грижата нe единствено за с. Мирково, само че и за подобряването на инфраструктурата в по-малките обитаеми места в общината " - споделя Йотина. В проектите й за идващите години по " Българските добродетели " влиза и основаването на музей за медните духови принадлежности,  който да демонстрира на локалните хора и туристите, пристигнали в китното село, огромното значение на рудодобива и приложението на медта.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР