Доматите се радват на голяма почти в нашите ширини и

...
Доматите се радват на голяма почти в нашите ширини и
Коментари Харесай

Пет причини да пиете сок от домати! Важно е

Доматите се радват на огромна съвсем в нашите ширини и репутацията им е изцяло заслужена. Вкусните зеленчуци имат мощно антимикробно, противовъзпалително, жлъчкогонно и диуретично деяние. Те са потребни при профилактика на атеросклероза, рак и апендицит.

За разлика от другите плодове и зелнчуци, които губят някои от потребните си качества, когато се подготвят на сок, доматите не губят своите изгоди. Сокът им укрепва нервната система и кръвоносните съдове, възстановява обмяната на веществата.

Той е извънредно потребен при хипертония и глаукома, тъй като намалява както кръвното, по този начин и вътрешноочното налягане. Пиенето на две чаши свеж доматен сок дневно подмладява кожата, понижава бръчките и оказва помощ за регенериране на кожата с помощта на многото минерали и витамини, съдържащи се в него.

Ако към момента не сте изцяло уверени в невероятните изгоди на доматения сок и смятате, че става единствено за разредител на мощни спиртни напитки, вижте в идната изложба още пет значими аргументи за какво би трябвало да пиете този естествен подарък.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР