Доматеният сок е препоръчителен не само при махмурлук, но е

...
Доматеният сок е препоръчителен не само при махмурлук, но е
Коментари Харесай

Доматен сок не само срещу махмурлук

Доматеният сок е целесъобразен освен при махмурлук, само че е и здравословен. Учени от Канада откриха, че две чаши доматен сок дневно укрепват костите и защищават от остеопороза, заяви британският вестник " Дейли мейл ".

Доматите съдържат антиокисданта ликопен, за който към този момент бе потвърдено, че защищава от рак на простатата и от сърдечно-съдови заболявания.

Учените от Торонто помолили 60 дами да изключат всевъзможни артикули с домати от храната си за интервал от 2 месеца. В края му специалистите открили доста увеличение на равнищата на химикала N-телопептид в кръвта им, който се освобождава при разграждането на костта.

В идната част от опита в продължение на 4 месеца същите дами трябвало да одобряват елементарен доматен сок, доматен сок, обогатен с ликопен, ликопен на капсули или плацебо. Това доста понижило наличието на N-телопептид в кръвта на дамите, пиещи сок или капсули.

 Ползи от Доматен Сок

Учените настояват, че елементарният сок, който се продава в супермаркетите, е не по-лош за задачата от обогатения с ликопен. Необходимата доза доматен сок за подсилване на костите е две чаши дневно с 15 мг ликопен.

Доматеният сок също е богат източник на фруктоза. Също както меда, той форсира изгарянето на алкохола в организма. Ето за какво се предлага на прекалили с алкохола.

За да намалите риска от главоболие, можете да комбинирате питието си с естествен плодов или доматен сок. Добър вид е и да си извършите коктейл от мед, лимонен сок и чай, който да отпивате дружно с уискито.

Доматите са уместно допълнение освен към изстудената ракия, а и за укрепване на организма. При хора с ниско равнище на кръвната захар, доматите са идеално средство за възстановяване на общото положение.

Лекарите от Сендай, Япония, рапортуват, че пресният доматен сок е извънредно ефикасен в повишението на гликогена. 50% от сухото вещество в доматите съдържа разнообразни естествени захари. Зрелите домати са изключително богати на глюкоза и частично на фруктоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР