Домът на Николай Димитров обискиран, проверяват къщи на кандидати за

...
Домът на Николай Димитров обискиран, проверяват къщи на кандидати за
Коментари Харесай

Антимафиоти при кмета на Несебър /ОБНОВЕНА/

Домът на Николай Димитров обискиран, ревизират къщи на претенденти за градоначалници Мащабна акция на спецпрокуратурата и ГДБОП за търговия с гласове в Несебър и близките села 300 лева стигна цената на ромския глас, двама задържани
Прокурори и антимафиоти се влезнали през днешния ден в дома на кмета на Несебър Николай Димитров, заяви Флагман.бг.  Къщата на градоначалника е била претърсена по отношение на огромната интервенция против търговията с гласове, която от 7,30 ч. тече в Несебър. Градът е цялостен със спецпрокурари и спецполицаи от ГДБОП, извършени са серия обиски на домове.

Претърсването в къщата на Николай Димитров в новия квартал Черно море продължи два часа. Пред дома на градоначалника имаше четири автомобила и кола за спешна помощ с отворени порти и в подготвеност да се реагира, в случай че има незабавен случай, съобщи Флагман.бг. Нищо тревожно не е открито в фамилното жилище на дългогодишния градоначалник. „ Прокурори и служители на реда са се държали доста деликатно и не са стресирали фамилията ” , сподели човек от екипа на Николай Димитров, представен от Флагман.бг. Според онлайн изданието претърсена е била и къщата на претендента за кмет от „ Движение 21 ” в Свети Влас Атанас Япаджиев. Неговият дом обаче безусловно е бил извърнат с краката нагоре, само че все пак и там не било намерено нищо неправилно. Зарази акцията Япаджиев просрочен за полета си за Истанбул. Пътуването му било по бизнес и било планувано от дълго време.

Третата претърсена къща била на Петър Хрусафов – претендент за общински консултант от коалиция „ Българска социалистическа партия и ПК Тракия ”. Търсят се описи с гласоподаватели и пари.

Според информация на Флагман, през изтеклата седмица цената на един цигански глас е стигнала рекордните 300 лв.. Досега най-скъпо продаваните гласове са били засечени през 2011 година –  200 лева Тарторите на настоящия бизнес с бюлетини били в несебърските села Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца, по тази причина прокурорите и антимафиотите се насочили натам.

Според очевидци от вкъщи му в село Оризаре тази заран е бил изведен досегашният кмет от Политическа партия „ МОРЕ ” Неделчо Неделчев, който обаче не взе участие в актуалните избори.

„ Това беше учудващо за всички ни, само че преди малко разбираме, че е бил изведен по бели гащи не с цел да го арестуват, а с цел да показва къщи на обвинени в изборна търговия ”, сподели осведомител на Флагман.бг.

Двама роми са задържани в село Оризаре. Наричат ги Гунди и Наско. И двамата били от веригата за търговия с гласове, само че на ниските стъпала в йерархията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР