Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са

...
Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са
Коментари Харесай

Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!

Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са чудесна концепция за закуска, обяд или празнична софра. Можете да извършите предястието, приготвено вкъщи, по-вкусно, като добавите разнородни подправки на усет, моркови, лук, билки, варени яйца, сметана, месен бульон.

В състава на вкусния домакински пастет влиза и черен дроб, сланина или мехлем.

Месото се задушава или сварява с ароматни подправки и зеленчуци. Те освен ароматизират, само че и го вършат по-сочен. Сол се прибавя в миг, когато всички съставки се смесват в един съд, само че към момента не са смлени. Смила се и се смесва в самун, наквасен в бульон, и яйца. Пастетът се омесва се добре и се подправя в допълнение при потребност.

Домашният пастет се сервира настрана в чинийки или намазани на хлебни филийки. Приготвят се директно преди поднасяне или най-малко час по-рано, като до тогава може да се съхранява в ледник в затрупан съд. Ако пастетът се държи по-продължително време изложен на въздух, цветът му се трансформира и изгубва приятния си вкусен тип.

Поставете приготвения домакински пастет в буркани и залейте от горната страна с олио или покрийте с тъничък комат сланина. Бурканите дръжте на хладно място или в ледник. Така пастетите могат да се съхраняват 10-15 дни.

Освен това подобен пастет от черен дроб или месо може да бъде в допълнение стерилизиран в буркани, тогава съхраняването на пастата несъмнено няма да сътвори проблеми!

Като подбор пастетите се сервират рядко като независимо предястие. Най-често те са съставка или допълнение на други топли предястия - сандвичи, воловани, асортита.

Гарантирано вкусно ядене с пилешки дробчета - пилешки пастет. Той е внимателен, удовлетворяващ, доста апетитен, а и пестелив. Приготвя се елементарно, тъй че пастетът с дробчета от пиле е подобаващ за ежедневните менюта.

Дано сме ви дали добра концепция за празнично предястие - дано тази ретро рецепта заеме своето място на празничната софра!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР