Домашно приготвената храна е по-евтина, но храненето навън е нещо

...
Домашно приготвената храна е по-евтина, но храненето навън е нещо
Коментари Харесай

Цакат ни с 2600% надценка на палачинки в ресторанта

Домашно приготвената храна е по-евтина, само че храненето на открито е освен това - прекарване, среща с другари, празник.

Има някои храни, върху които се поставят безпричинно високи надценки. Кои са те демонстрира сайтът  profit.bg . Съветът е да помислите съществено преди да поръчате от тях идващия път.

Гуакамоле

Надценка: 250%

Да, авокадото е екстра, само че за приготвянето на гуакамоле от нулата не трябват кой знае какви артикули. Освен това нормално е дребна порция, едва ли се поставя и половин авокадо.

Палачинки

Надценка: 2609%

Нищо не споделя „ брънч “ като огромна купчина палачинки. Но дали не е добре да ги запазите за една мързелива неделя вкъщи? Независимо дали ги вършиме от нулата или от подготвена примес, сигурно цената им ще е в пъти по-ниска, в сравнение с в случай че ги поръчате в ресторант.

Омлети

Надценка: 566%

Ако пазарувате постоянно, имате визия от цената на яйцата. Колкото и да са скъпи обаче, не оправдават сумата, която се желае приблизително за един омлет.

Кафе

Надценка: 825%

Една чаша кафе от време на време може да коства колкото половин пакет кафе. Това приказва единствено по себе си какъв брой надценено е то.

Супа

Надценка: 1500%

Приготвянето на домашна пилешка чорба с фиде коства на един ресторант стотици пъти по-малко, в сравнение с в ресторанта. Затова, в случай че държите да си поръчате чорба, изберете нещо по-екзотично или такава, която не можете да приготвите сами.

Картофи

Надценка: 512%

Килограм картофи коства към 1-1.50 лева, което значи, че една порция няма по какъв начин да оправдае цената, която желаят в ресторанта.

Алкохол

Надценка: 167%

Факт е, че две чаши вино или уиски могат да ви костват в ресторант колкото бутилка от магазина. Въпрос на избор е дали сте склонни да платите толкоз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР