Домакинствата в България пазаруват предимно на промоция. Това показват данни

...
Домакинствата в България пазаруват предимно на промоция. Това показват данни
Коментари Харесай

Пазаруването на промоции - предпочитано от българите

Домакинствата в България пазарят най-вече на промоция. Това демонстрират данни на GfK Bulgariа за 2022 година Според изследването 36% от покупките са направени на понижения.

Експерти обаче предизвестяват, че подобен метод в извършването на покупки крие своите опасности и би трябвало да бъдем изключително внимателни, когато попадаме на прекомерно положителни оферти. А пък понижения има освен във физическите магазини, само че и в онлайн средата, където има скрити клопки за потребителите, написа businessnovinite.bg.

Знаем ли защо плащаме?

Въпреки че цените в уеб страниците могат да бъдат по-ниски от тези във физическите обекти, постоянно забравяме за разноските за доставка. Някои търговци пък оферират освобождение от подобен вид такси, в случай че поръчката надвишава избрана сума, по което потребителят може да се подведе. За да не попаднете в тази обстановка, можете да вземете поради всички скрити разноски в самото начало на извършването на покупки.

Защо не трябва да имаме вяра на всичко, което виждаме?

Голям минус при онлайн извършването на покупки е, че няма по какъв начин да бъдем сигурни, че продуктите, които виждаме на фотоси, са същите, които ще получим. За да избегнем момента на отчаяние от пратката, би трябвало да проверим авансово дали съответният онлайн магазин има политики за връщане и в какво се показват те – дали ще имаме право на подмяна, или ще ни бъде върната съответната сума, да вземем за пример. Ако върнем стоката, ще би трябвало ли да платим такса, също е въпрос, който би трябвало да проучим.

Защо да следим оценки, мнения и мнения?

Да проучим продуктите, които желаеме да си купим, а също и магазините, е най-нормалното нещо при извършването на покупки – без значение дали го вършим онлайн, или от физически обекти. Обратната връзка от потребителите постоянно може да ни помогне, с цел да вземем вярното решение. Това не значи, несъмнено, да се доверяваме изцяло, тъй като оценките могат да бъдат дадени от самия уебсайт.

Защо да вършим съпоставяне на цените?

При извършването на покупки, изключително в случай че е онлайн, можем бързо, елементарно и дейно да съпоставяме цените, тъй че да намерим най-хубавите за нас предложения. Има места, на които даже можем да следим изменението на цената на даден артикул във времето и да получим уведомление, в случай че се абонираме за такова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР