Долу парламентарната република!!! - крещи цялата изява на г-н Трифонов.

...
Долу парламентарната република!!! - крещи цялата изява на г-н Трифонов.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: А защо референдумът за президентска република не се допълни и с монархия?!

" Долу парламентарната република!!! - крещи цялата изява на господин Трифонов. Същият господин Трифонов, който персонално прекатурна колата на парламентаризма в калта, няколко пъти. Може би, с цел да се стигне по-убедително до днешната сценка с неработещия парламентаризъм ".

Това написа във Facebook представителят на Демократична България Ивайло Мирчев. Ето и останалата част от ревюто му:

" А нещата са може би още по-жалки. Парламентаризмът, за разлика от предаванията, се е оказал сложен за дирижиране и на господин Трифонов очевидно му е свършило търпението за народна власт. Демокрацията си е трудоемка работа - би трябвало да изслушваш хора, да преговаряш с сътрудници, да отговаряш пред всевъзможни публицисти, да участваш в обществени диспути, да спазваш съглашения, да спазваш закони, да подаваш имуществени декларации… И най-неудобното - би трябвало да надвиваш съперниците си с причини и експертиза, а сценаристките похвати много-много не работят.

Аз бих предложил на господин Трифонов, с цел да е циркът цялостен, да си добави предлагането и на Референдума да я има и опцията монархия - там най-малко знаем кой ще е цар. А най-добре си е Референдум да разгласи и за 16-та република, с цел да може да бъде пълноценно разпрострат популизмът на Има Такъв Народ и да избие с един удар конкуренцията на всичките Въз- партии. И с цел да не иде зян хартията, може да добави към Референдума и въпрос: Трябва ли Слави Трифонов да подава имуществена декларация, в случай че целия свят знае по какъв начин си печели парите? ", написа Мирчев.

Бел.ред.
Единствено политическа партия Има Такъв Народ е обещавала да вкара мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР