Долна Митрополия. Четвъртият самолет Злин“ (Zlin Z242L) – последният по

...
Долна Митрополия. Четвъртият самолет Злин“ (Zlin Z242L) – последният по
Коментари Харесай

Четвъртият самолет „Злин“ за обучение на млади пилоти кацна на летище Долна Митрополия

Долна Митрополия. Четвъртият аероплан „ Злин “ (Zlin Z242L) – последният по контракта, подписан сред Министерството на защитата и чешката компания „ Злин Еъркрафт “ АД през 2020 година, кацна на летище Долна Митрополия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .

Освен доставката на четири новопроизведени леки витлови учебно-тернировъчни самолети модел „ Злин “ (Zlin Z242L), клаузите на контракта включват и доставка на авиационно-техническо имущество, консумативи и разходни материали, на цялостен комплект принадлежности и средства за наземно обслужване, контролно-проверовъчна и контролно-измервателна инсталация, на цялостен комплект литература за образование, употреба и сервизно обслужване и други. Осигурено е и образование на летателен и авиационен инженерно-технически състав.

Четирите самолета „ Злин “ (Zlin Z242L) са предопределени за в началото летателно образование на млади водачи във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Г. Бенковски “. Самолетите имат доста положителни летателни характерности и са извънредно практични за главно и изцяло пилотско образование както във военната, по този начин и в цивилната авиация.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР