Доларовият индекс (DXY), който оценява долара спрямо другите световни резервни

...
Доларовият индекс (DXY), който оценява долара спрямо другите световни резервни
Коментари Харесай

Доларът расте – Биткойн спада

Доларовият показател (DXY), който прави оценка $ по отношение на другите международни аварийни валути, означи мощен растеж в четвъртък, като се приближи до месечни върхове.

В петък щатският $ се увеличи и се насочи към най-големия си седмичен растеж от февруари насам.

Еврото се намали нищожно по отношение на $ до $1.091, откакто предходния ден спадна до най-ниското си равнище от 11 април насам – $1.09.

Спад на цената на Биткойн

Цената на Биткойн се намали доста с съвсем 10% през последните 7 дни. Този спад породи опасения по отношение на равнището на поддръжка от $25,000 и дали то ще се задържи.  

Трейдърите и вложителите наблюдават от близко пазара, с цел да видят дали цената на Биткойн (BTC) ще се стабилизира и ще отскочи от това сериозно равнище.  

Настоящите пазарни настройки и ценовото деяние ще играят основна роля при определянето на бъдещата посока на Биткойн и дали актива може да възвърне възходящата си инерция.  

От края на април Биткойн се търгува под психически значимото равнище от $30,000. Инвеститорите се борят с неотдавнашните банкрути на банковата промишленост и други макроикономически проблеми.

Въпреки многото банкови банкрути в Съединени американски щати, последната финансова злополука не съумя да увеличи цените и Биткойн падна под $27,000.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се намали с повече от 3.5% през предходния ден, достигайки до равнището към $26,150.

На 10 май Биткойн се потопи под $27,000 за първи път от март насам, по-късно се възвърне, само че след това още веднъж се срина. Изглежда, че банковата рецесия в Съединени американски щати не съумя да провокира бичи подтик в цените на BTC/USD.  

На 11 май токена продължи губещата си серия за 8-ма поредна сесия, достигайки най-ниското си равнище от 8 седмици насам. Непрекъснатият напън може да се отдаде на отрицателните развития в цялата крипто промишленост.

С други думи сега флагманската криптовалута претърпя забележителна меча наклонност, защото падна под сериозното равнище на поддръжка от $26,800.  

Това низходящо придвижване има капацитет да продължи към идващото равнище на поддръжка при $25,450.

От друга страна, в случай че Биткойн успее да надмине равнището от $26,800, това може да значи евентуално превръщане на посоката нагоре, ориентирано към равнището от $28,300.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР