Доларът се покачи до най-високото си равнище за последните седем

...
Доларът се покачи до най-високото си равнище за последните седем
Коментари Харесай

Слаб ръст на щатската валута въпреки икономическите новини

Доларът се повиши до най-високото си ниво за последните седем седмици, само че не съумя да записва значителен растеж за миналите няколко дни. Инвеститорите чакаха с огромно внимание отчета за пазара на труда в Съединени американски щати, който в действителност не е индикатор за трендовете в заетостта, защото ураганите през септември изкривиха данните.

Затова и реакцията на новината беше несъществена, защото понижението на новите работни места ще се компенсира през идващите месеци. Еврото се търгуваше към нивото от 1.17 $ в края на петъчната търговия в Европа. Спадът му беше под един цент за седмицата, макар доста мощните стопански данни от Съединени американски щати.

Бизнес климатът в страната се усъвършенства с извънредно положителни темпове. Възможно е това също да са резултати от ураганите, като след прекосяването им се чака да се влага във възобновяване на инфраструктурата. Законодателите също по този начин започнаха да преглеждат данъчните промени на Тръмп, което ще има отражение върху стопанската система след година, само че се отразява положително на настроенията на вложителите.

Еврото не се оказа под напън след референдума в Каталония и всеобщите стачки в региона. Рисковете за стабилността на страната, както и отражението върху стопанската система й, не се правят оценка като високи. Но това остава сериозен проблем пред единната валута в близко бъдеще.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР