Документалният спектакъл “Забелязано в Благоевград, който разказва реалните истории на

...
Документалният спектакъл “Забелязано в Благоевград, който разказва реалните истории на
Коментари Харесай

Спектакълът “Забелязано в Благоевград” с две награди от фестивала за нова българска драма

Документалният театър “Забелязано в Благоевград ”, който споделя действителните истории на колоритни персони от града, получи две награди от фестивала “Друмеви театрални празници ”, оповестиха от Драматичен спектакъл “Никола Вапцаров ” – Благоевград.

Представлението на режисьора Неда Соколовска взе присъединяване в тазгодишното издание на фестивалa за нова българска драма “Друмеви театрални празници ” в Шумен, който се организира от 11 до 16 май.

Журито с ръководител Лилия Абаджиева връчи две награди на “Забелязано в Благоевград ” - за музика на Лъчезар Кацарски и за женска роля на Албена Чобанова.

Спектакълът е документален спектакъл, основан от срещите на артистите с разнообразни колоритни персони от града и техните диалози по най-актуалните и значими за Благоевград тематики. Вдъхновен от едноименната Фейсбук група, този театър е атрактивен хибрид сред спектакъл, обществена акция, хепънинг и комедия на действителността.

Проектът е осъществен с поддръжката на Национален фонд просвета - стратегия " Социално ангажирани изкуства " и Община Благоевград.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР