Документалният филм Нямаш място в нашия град“ вече се радва

...
Документалният филм Нямаш място в нашия град“ вече се радва
Коментари Харесай

“Нямаш място в нашия град“ на голям екран от днес - първият филм на HBO Мах и Smarty Pants Shooter с киноразпространение у нас

Документалният филм „ Нямаш място в нашия град “ към този момент се радва на интерес от страна на медиите, което предизвика любознанието и нетърпеливостта на феновете да го гледат и да сформират лично мнение за историята, които показва Перник и жителите му оттатък клишето. Преди седмици копродуцентите от HBO и българската компания Smarty Pants Shooter оповестиха, че филмът ще има и киноразпространение у нас, което го прави първото писмено заглавие на HBO Маx в България, което може да бъде забелязано и на огромен екран.

„ Нямаш място в нашия град “ влиза в стратегиите на кината от 23 септември. Киноразпространението на „ Нямаш място в нашия град “ е дело на дистрибуторската компания на Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев - „ Кино космос “.

В Перник ще има специфични прожекции в спектакъл „ Боян Дановски “, помещаващ се в постройката на Двореца на културата, на 24 септември от 18:00 часа, на 28 септември от 19:00 часа и на 1 и 3 октомври от 18:00 часа.



В София филмът ще може да се гледа в кината „ Одеон “ и „ Дом на киното “, а в Пловдив в „ Лъки Дом на Киното “. Конкретните дати и часове на прожекциите могат да бъдат видени в стратегиите на посочените кина, които излизат този петък.

Специални прожекции ще има още и в градовете Варна, Бургас, Русе и Стара Загора на 3 октомври от 19:00 часа в кино веригата „ Синема сити “.
Да видят кино лентата по кината ще имат опция и жителите на Благоевград, Ловеч, Троян, Мездра и Каварна.

“Кино разпространяването на документални филми в България е същинска необичайност и сме извънредно щастливи, че “Нямаш място в нашия град ” ще може да бъде забелязан от феновете и на огромен екран в страната. ”, споделя продуцента на лентата Ралица Големанова. А разпространителя Цветомир Матев разяснява: „ Видях капацитет за киноразпространение на кино лентата на Николай Стефанов още от първия достъп до него. Тази грабваща история за футбол, а и освен, може да предизвика интереса на разнообразни аудитории “.



В документалния филм-наблюдение “Нямаш място в нашия град ” режисьорът Николай Стефанов придвижва публиката измежду футболната агитка на „ най-коравия “ град в България — Перник. Някога преуспяващ промишлен център, захранвал с сила цялата страна, през днешния ден Перник е прочут основно с вицове за грубостта на жителите си. Благодарение на невиждания достъп, камерата на Николай Стефанов наблюдава публични и персонални рецесии, с цел да покаже живота оттатък коравия външен тип и клишираните вицове. Цецо, Мимето, Дадо и цялата агитка са отдадени на триумфа на тима, носещ борбения дух на техните предшественици, миньорите. Режисьорът изследва живота на героите с неприкритост и автентичен интерес, показвайки, че нищо не е единствено черно или бяло и че всеки, без значение от средата си, желае по-добър живот за себе си и децата си.
След киноразпространението си филмът на Николай Стефанов и Ралица Големанова ще има и своята международна премиера на 6 октомври пред необятна аудитория у нас и в още над 20 европейски страни в стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал HBO. Филмът ще бъде разполагаем у нас в HBO Max още от сутринта, а първото лъчение по канала HBO е планувано от 19:30 часа.



“Нямаш място в нашия град ” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на кино лентата е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде разполагаем в над 20 територии на HBO в Европа от 6 октомври (България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

За Николай Стефанов:
Николай Стефанов приключва магистратура по операторско майсторство през 2003 година и опитва с разнообразни образни стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два приблизително дълги документални кино лентата през 2016 и 2018 година Разглеждайки значими и чувствителни обществени тематики, “Нямаш място в нашия град ” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият план на Николай Стефанов е в развиване в границите на влиятелната интернационална стратегия за документални филми EURODOC.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР