Документ с пълния текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което

...
Документ с пълния текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което
Коментари Харесай

Изтече пълният текст на споразумението за правителство

Документ с цялостния текст на проектоспоразумението за бъдещето държавно управление, което " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " би трябвало да подпишат, изтече в интернет през днешния ден. Публикува го уеб сайтът.

Подписите няма да бъдат сложени през днешния ден, само че диалозите са на " финалната права ". Това стана ясно от думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който отиде на незабавна координационна среща с останалите водачи, откакто социалистите желаеха смяна в текстовете на законодателната стратегия.

На няколко пъти към този момент от " Продължаваме промяната " декларират, че ще предложат идващият министър председател и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, опазването на здравето, вътрешните работи, защитата, превоза и културата. Ще имат и министър на напредък и нововъведения.

Всяка една от партиите ще има вицепремиер. " Българска социалистическа партия за България " ще предложи министрите на труда и обществената политика, на стопанската система и промишлеността, на земеделието и на туризма.

За " Демократична България " сделката е за министерството на правораздаването, околната среда и електронното ръководство. Като министърът на Министерство на околната среда и водите ще бъде и вицепремиер.

Партията на Слави Трифонов " Има подобен " ще предложи министри на енергетиката, външните работи, районното развиване и спорта.


by
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР