Документ, който освобождава кината от наеми, поиска Асоциацията на българските

...
Документ, който освобождава кината от наеми, поиска Асоциацията на българските
Коментари Харесай

Кината искат да бъдат освободени от наеми

Документ, който освобождава кината от наеми, изиска „ Асоциацията на българските киносалони ”. Това е отговорът й на заповедта на културното министерство за възбрана на всевъзможни културни мероприятия, в това число и кинопрожекции.

 

Мярката е несъответстваща и недомислена, твърди  Асоциацията. Смятаме, че това беше безусловно непринудено решение. Неадекватно е, тъй като обикновено изследване сподели, че всички страни имат направени здравни логаритми. При тях ограниченията за ограничение на болестта подхождат на разпространяването, изясни ръководителят на " Асоциацията на българските киносалони " Божидар Илиев пред Нова тв.

Това е безусловно последна мярка сега. По-големият проблем не са загубите, тъй като такива търпи цялата стопанска система, казусът е заповедта, която беше пусната. В нея написа, че се не разрешават визитите на кина, само че не написа, че се затварят обектите. Ние не сме в обстановка, която ни оневинява пред нашите снабдители, наемодатели, служащи и чиновници, добави той.

От " Асоциацията на българските киносалони " желаят документ, който да им подсигурява, че се освобождават от наеми и че обстановката го изисква.

„ В работата си не вземам решение нищо непринудено. Много премислено е това предложение и то е обвързвано с дублирането на двата вируса. Грип Б, поради който учениците са във почивка, сега, в който се съчета с първи случай на ковид, тези ограничения са наложителни и най-адекватни ”, отговори в ефира на Нова тв министърът на културата Боил Банов.„ Аз не издавам заповедта за това, кой би трябвало да бъде глобен. Това е работа на здравните органи. Вероятно РЗИ могат да ревизират и да реагират. Грип Б е ключът. При поява на ковид и грип от вид Б тези ограничения за наложителни, съответни и безспорни. Когато грипната вълна отмине, ограниченията ще се преразгледат. Съчетанието на тези два вируса прави заплахата доста огромна. Здравето на хората е преди всичко. Целта е да не стане като в Италия. Целта е превантивно да отблокираме най-малко единия вирус ”, продължи министърът. Той моли към всички да се съобразят с ограниченията, които съгласно него няма да траят дълго.

„ Театрите няма да бъдат лишени от нищо. Те ще имат опцията да наваксат. Ако би трябвало да се взимат по-сериозни ограничения, тогава ще се обмислят разновидностите за компенсиране на всички в тази среда ”, изясни Банов.

Утре се чака среща на представителите на кина и театри с министърът на културата Боил Банов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР