Докторът на медицинските науки Евгений Ачкасов опроверга широко разпространения мит,

...
Докторът на медицинските науки Евгений Ачкасов опроверга широко разпространения мит,
Коментари Харесай

Опровергаха мита за 10-те хиляди крачки дневно

Докторът на медицинските науки Евгений Ачкасов опроверга необятно публикувания мит, че всеки ден би трябвало да изминавате 10 хиляди крачки, с цел да поддържате здравето си, оповестява " Комсомолская истина ".

Лекарят твърди, че натоварването от 10 хиляди крачки на ден не е уместно за всички. „ Някой би трябвало да върви пет хиляди стъпки дневно, различен - 10 хиляди, а някои - петнадесет, - изяснява ученият. - Всичко зависи от равнището на физическа подготовка на човек и характерностите на тялото. Най-добре е да започнете с по-малко стъпки и последователно да увеличавате дистанцията. "

При вървене би трябвало да обръщате внимание освен на дистанцията, само че и на темпото на вървене. Ако вървите по-бързо, тогава калориите ще се изразходват по-интензивно и наднорменото тегло ще стартира да се стопява. Лекарят акцентира, че най-важното е да се движите, а методът и типът спорт могат да бъдат определени въз основа на вашите лични желания.

Ходенето е идеално за тези, при които бягането е противопоказно, като хора със затлъстяване трета степен или по-висока или пациенти с мускулно-скелетни нарушавания. Също по този начин се предлага да ходите повече за профилактика на хипокинезия - незадоволителна физическа интензивност, сърдечно-съдови болести, захарен диабет и респираторни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР