Доктор Маргарита Ковачева, която във Велико Търново е по-известна като

...
Доктор Маргарита Ковачева, която във Велико Търново е по-известна като
Коментари Харесай

Бабата на Натали Трифонова в надпреварата за лекар на годината - slava.bg

Доктор Маргарита Ковачева, която във Велико Търново е по-известна като един от най-хубавите педиатри в региона, само че в цялата страна е по-позната като баба на синоптичката Натали Трифонова, бе препоръчана за доктор на годината в ранглиста на Българския лекарски съюз.

Тя е измежду най-известните медици в остарялата столица и е посветила 40 години на дребните пациенти. Завършила е медицина в София през 1975 година, а от 1996 до 2013 година е шеф на детското поделение в търновската болница „ Д-р Стефан Черкезов”, където и през днешния ден продължава да лекува малчугани.

Има и специализация по детска нефрология, която изследва бъбречните болести. Доктор Ковачева е извънредно близка с Натали, която като дете прекарвала летата на посетители при баба. Засега тя към момента не е станала прабаба, въпреки че преди броени дни внучката й направи самопризнание по тв приемника.

„ Време ми е за деца”, съобщи Трифонова в ефира на предаването „ Култ”, което води по Би Ти Ви. Тази година премиите за доктор на годината ще бъдат връчени на публична гала на 19.10.2020 година в София за 17-а поредна година. Припомняме, че на всяка година на същата дата се празнува деня на български доктор от 1996 година, когато Българският лекарски съюз избира за настойник на медиците Свети Йоан Рилски.

Преди дни лекар Ковачева бе посетител на рождения ден на внучката си, който тя отпразнува в известно столично заведение с родственици и приятелки, написа Минаха години.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР