Доколкото разбирам от военния министър, нямаме големи възможности, но трябва

...
Доколкото разбирам от военния министър, нямаме големи възможности, но трябва
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: България ще даде военно-техническа помощ на Украйна

Доколкото запознат съм военния министър, нямаме огромни благоприятни условия, само че би трябвало да окажем военна помощ, даже и това да е алегорично “. Това съобщи ръководителят на вътрешната комисия в Народното събрание и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов пред bTV

„ Похвално е това, което се прави в ДАНС. Не съм сюрпризиран, че има съветски шпиони в нашите служби и те би трябвало да бъдат отстранени. Имаме доста сериозен проблем с дезинформационните канали. Нашите служби пристигнаха и споделиха, че война няма да има. Партньорите ни в Европейски Съюз също направиха сходна неточност. Това значи, че имаме сериозен проблем с недостиг на информация. При Бойко Борисов беше значимо службите да бъдат приспани и да не работят, с цел да не разкриват корупционни практики “, разяснява той.

„ Със сигурност знам, че всичко, което се прави в ДАНС, е вътрешна разработка. В същото време прокуратурата още веднъж не повдига обвинявания. Шпионажът е извънредно тежко закононарушение и трябваше да има арести. Борисов и ГЕРБ би трябвало да създадат приживе монумент на Иван Гешев, тъй като той непрекъснато ги пази да не им се търси отговорност. Когато ръководех НСС, за пръв път от България бяха изгонени съветски шпиони и дипломати от съветското посолство. Руските служби работят с цялостния си потенциал да попречат на балканските страни да влязат в Европейския съюз. Войната в Украйна концентрира вниманието на целия свят, само че за българите и Северна Македония е значима тематика. Трябва да се мисли рационално и да работим час по-скоро да влязат с Албания в Европейски Съюз. България има стратегически интерес да бъде заобиколена от другари “, сподели още Атанасов.

Той изясни за какво от болшинството не са се съгласили с ГЕРБ за основаването на краткотрайна комисия, която да ревизира Gemcorp. Според него има задоволително комисии в Народното събрание, които да се занимават с меморандума за 1 милиарда $, който беше подписан. Съпредседателят на Демократична България добави, че е трябвало да се направи предварителна инспекция.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР