Докладчикът на Европейския парламент за Черна гора Тонино Пицула заяви,

...
Докладчикът на Европейския парламент за Черна гора Тонино Пицула заяви,
Коментари Харесай

Докладчик на ЕП: ЕС трябва да спре с фаворизирането на Вучич

Докладчикът на Европейския парламент за Черна гора Тонино Пицула съобщи, че резолюцията на Европейския парламент, в която се желае налагане на наказания против Сърбия, ако се потвърди връзката на Белград с терористичната офанзива в Банска на 24 септември, е повратна точка във връзка с връзките на Европейски Съюз със Сърбия.

„ Резолюцията, която Европейският парламент утвърди предходната седмица с огромно болшинство, е по някакъв метод повратна точка във връзка с връзките със Сърбия, т.е. във връзка с разговора, улесняван и подкрепян от Европейския съюз, тъй като терористичното навлизане на паравоенни групи в Северно Косово, по някакъв метод сподели, че разговорът има доста стеснен обсег. “ - сподели Пицула, представен от черногорското издание „ Победа “.

Според него режимът на Александър Вучич в Сърбия „ по никакъв метод няма да се откаже от контрола си над всички тези територии, граничещи със Сърбия, където живее сръбско население “.

Евродепутатът акцентира, че сръбският президент ще се опита да употребява резолюцията, утвърдена от Екологичен потенциал, за свои политически ползи.

„ Чрез тази резолюция ние доста ясно изпратихме обръщение освен към управляващите в Белград, само че и към институциите в Брюксел най-сетне да спрат с политиката на фаворизиране на Александър Вучич “, добави той.

Освен това Пицула приказва и за политическата обстановка в Черна гора, както и за ролята на Сръбската православна черква в страната при образуването на новото държавно управление, като уточни, че църквата " е надправителствена политическа организация ".

„ Тя намерено се меси във вътрешните работи на Черна гора, по всевъзможен метод се пробва да заличи черногорската еднаквост “, акцентира евродепутатът.

„ Според мнението на Сръбската православна черква, черногорският е единствено подвариант, районен вид на главната, фундаментална сръбска еднаквост на Черна гора и висшите членове на Сръбската православна черква не крият този факт. “ - акцентира Пицула. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР