Докладът за сливане на сегашните пет общински дружества за управление

...
Докладът за сливане на сегашните пет общински дружества за управление
Коментари Харесай

Борис Бонев: ГЕРБ продължават с източването на бюджета

Докладът за обединение на сегашните пет общински сдружения за ръководство на пазарите в едно, импортиран от самостоятелния общински консултант Борис Бонев, бе отритнат на Комисиите по финанси и по стопанска система в Столичния общински съвет от ръководещото болшинство на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Атака.
Целта на предлагането на господин Бонев е да усъвършенства общинските действия, да понижи броя на шефовете и директорските препоръки, да се слеят дублираните административни звена и с това да се понижат разноските за действието им.
 Бонев: Пет пъти по-скъпо осветяване възнамерява да заплаща София на компании, близки до властта * Бонев: Пет пъти по-скъпо осветяване възнамерява да заплаща София на компании, близки до властта*
88 милиона лв. за 2 години - толкоз ще ни коства поддръжката на осветлението в София, в случай че преди малко пуснатата социална поръчка приклю...
По публични данни от Столичната община, единствено от намаляването на броя управителен позиции от 15 на три, ще бъдат спестени над 2 млн. лева от парите на данъкоплатците в границите на един мандат.
По думите на вносителя Борис Бонев, единно сдружение би оптимизирало работата на административните звена за маркетинг, счетоводство, финанси, връзка и надзор, би осигурило дейно ръководство на финансите и реализиране на спестовност от мащаба при публични поръчки.
„ Спестяването на два милиона лв. единствено от премахването на сегашните управителен позиции, които са непотребни, е сериозен запас, задоволителен за обновяването на няколко улици или градинки или закупуването на няколко нови рейса . В тази сметка въобще не са включени и спомагателните икономии, които ще се реализиран посредством обединяването на дублираните звена и усъвършенстването на администрацията и процедурите. “ – стимулира предлагането си самостоятелният консултант от Спаси София.
„ Очевидно е, че вместо да спести милиони от бюджета на Столичната община, ръководещото болшинство държи да изхранва пет успоредни управления и администрации “, разяснява с отчаяние Борис Бонев. Той прибавя, че предлагането за понижаване на непотребните и непродуктивни разноски е изключително значимо в обстановка на тежка икономическа рецесия и понижени доходи и е лакмус за това какви са същинските планове на всяка партия.
 Борис Бонев и Демократична България бойкотираха постоянното съвещание на Столичния общински съвет Борис Бонев и " Демократична България " бойкотираха постоянното съвещание на Столичния общински съвет
Общинските съветници от опозицията оповестиха, че ще бойкотират днешното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) в символ на взаимност...
„ За сякаш десния ГЕРБ явно е по-важно да има безпределно доста управителни и надзорни препоръки и управителен места, с цел да ги раздава като премия за послушност към Партията . Вместо Общината да подсигурява, че всеки лев ще бъде вложен вярно и отговорно “.
От Спаси София напомнят, че повтаряне на администрацията за гарантиране на работни места за партийните фрагменти на ГЕРБ и източване на бюджета с непродуктивни разноски, е типично за ръководената от госпожа Фандъкова Столична община.
В сферата на превоза, да вземем за пример, дейностите са разпръснати в няколко дирекции, сдружения и ЦГМ, което е неефективно освен поради разточителството на средства, само че и поради неналичието на ясна отговорност и връзка. По думите им Общината има незабавна потребност от смела промяна за възстановяване на резултатите и понижаване на загубите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР