Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата

...
Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата
Коментари Харесай

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда служители на реда дойдоха в Нова Каледония от Франция, само че пътищата бяха блокирани от протестиращи, а летището остава затворено, заяви в понеделник Върховната комисия на Франция, представена от " Ройтерс ".

Блокадите на пътища ще продължат , се споделя в изказване на Field Action Coordination Cell, активистката група, организираща митингите на управлявания от Франция тихоокеански остров, призовавайки за кротичък метод.

Пътните блокади затрудняват доставките на храна  по магазините в няколко региона и обезпечаването на безвредно пътешестване за медицинския личен състав, споделиха държавни чиновници на Нова Каледония, като прибавиха обаче, че няма дефицит на артикули или личен състав.

Френският министър председател Габриел Атал сподели в понеделник, че " към момента сме надалеч от връщането към естественото ".

Миналата седмица , провокирани от гнева на локалното население на канаците поради конституционната корекция , утвърдена във Франция, която ще промени кой има право да взе участие в избори, като локалните водачи се притесняват, че ще размие вота на локалното население - народа канак.

Шестима души , а безредиците оставиха диря от опожарени предприятия и коли и ограбени магазини, като пътните барикади лимитират достъпа до медикаменти и храна. Бизнес камарата сподели, че 150 компании са били разграбени и опожарени.

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе сподели, че обстановката във френската територия, която се намира в югозападната част на Тихия океан, на към 1500 км източно от Австралия, е " надълбоко тревожна ".
 Франция впрегна 600 служители на реда да отстраняват барикадите в Нова Каледония
Франция впрегна 600 служители на реда да отстраняват барикадите в Нова Каледония

Париж се пробва да възвърне реда на островната територия

Висшият френски чиновник на територията, Луи Льо Франк, сподели в неделя, че полицейската интервенция за възобновяване на контрола върху пътя от столицата Нумеа до интернационалното летище ще отнеме няколко дни . Жандармеристите са разрушили 76 пътни блокади , заяви Върховната комисия в понеделник.

Авиокомпания Aircalin сподели, че летището ще остане затворено до четвъртък.

Политическите партии, подкрепящи независимостта, споделят, че желаят френското държавно управление да отдръпна изборната промяна , преди да възобновят договарянията.

" Нуждаем се от решителни дейности от страна на държавното управление, с цел да успокоим обстановката... това е политически въвпрос, а не въпрос на сигурността ", сподели Доминик Фочи, общоприет секретар на Каледонския съюз, подкрепящ независимостта.

Атал сподели, че възобновяване на реда е авансово изискване за разговор.

Албанезе сподели по-рано пред радио ABC, че страната му чака утвърждение от френските управляващи за изпращане на евакуационен полет, за да шрибере туристи, блокирани в хотели в Нова Каледония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР