Докладът на ЕК по новия механизъм е положителен, обективен, ясно

...
Докладът на ЕК по новия механизъм е положителен, обективен, ясно
Коментари Харесай

Правосъдният министър с първи коментар на Доклада на ЕК по новия механизъм

Докладът на Европейска комисия по новия механизъм е позитивен, справедлив, ясно очертаващ резултатите от съдействието с Европейска комисия. Това съобщи на конференция министърът на правораздаването Десислава Ахладова.

"ЕК подчертава върху сфери, които съблюдават върховенството на правото в Европейски Съюз, тези области съответстват с целите на държавното управление.

Докладът на Европейска комисия ясно обрисува постигнатите резултати в правосъдната система. Акцентира се върху спазването на правото в Европейски Съюз, съответстват с целите на прав ", добави Ахладова.

"ЕК приветства промяната на законодателството, отчетът категорично показва, че при започване на годината бяха инициирани серия от следствия на високите етажи на властта, подчертават и на напъните на държавното управление за битка с корупцията ", уточни тя.

"В резултат на положителното взаимоотношение на правосъдната и изпълнителна власт бе осъществено наказателно гонене на министри, зам.-министри и кметове за корупционни практики ", сподели още министър Ахладова.

"Изпратили сме плана за нова Конституция за мнение от Венецианската комисия. Ще работим за необятен политически консенсус по тази промяна ", сподели още тя.

Припомняме, че това е първият отчет по новия механизъм за наблюдаване и съдействие, претрупан със задачата да съблюдава върховенството на закона във всички държави-членки на Европейски Съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР