Доклад, одобрен от Европейския парламент за политическите отношения и сътрудничество

...
Доклад, одобрен от Европейския парламент за политическите отношения и сътрудничество
Коментари Харесай

Доклад на ЕП призовава за поддържане на стабилно сътрудничество с Тайван

Доклад, утвърден от Европейския парламент за политическите връзки и съдействие сред Тайван и Европейски Съюз, е горещо приветстван от държавното управление и народа на азиатската страна – това обявиха от Министерството на външните работи на Република Китай.

Приет по-рано тази седмица с 580 гласа в поддръжка и единствено 26 „ срещу “, отчетът разказва Тайван като основен сътрудник на Европейски Съюз и либерален съдружник в Индо-тихоокеанския район. Той също по този начин приканва Европейски Съюз да ускори партньорството си със страната.

В допълнение, в отчета е обиден казусът с продължаващата военна опасност от страна на Китай и се приканват всички сътрудници от целия район да си сътрудничат за поддържане на мира и стабилността в пролива.

Докладът в допълнение акцентира нуждата от започване на процедури по двустранно капиталово съглашение и се застъпва за пълноценно присъединяване на Тайван в дейностите, механизмите и срещите на интернационалните организации като СЗО, Интерпол, Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата и редица други.

Според Министерството на външните работи отчетът е доказателство, че двустранните връзки сред Европейски Съюз и Съединени американски щати стават все по-силни. Страните споделят общи полезности като независимост, народна власт, ценене правата на индивида и върховенството на закона.

От Министерството обявиха, че държавното управление ще продължава да задълбочава другарството си и обмена с Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР