Доказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната Алена Щерк

...
Доказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната Алена Щерк
Коментари Харесай

Алена Щерк е убита или в гаража, или в автомобила си, обвинен е бившият й приятел

Доказателствата сочат, че причинител на убийството на 47-годишната Алена Щерк е някогашният й другар, който е арестуван в Италия, оповестиха на взаимен брифинг от прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи.

Убийството най-вероятно е осъществено през нощта на 27-28 май, когато автомобилът на Щерк е засечен да пътува по пътя Перник- Радомир. Тялото й беше намерено в неделя, в региона на Батановци до Перник. Щерк беше в неопределеност от петък.

Установено е, че на 26 вечерта Алена е била при свои близки, след което се прибира у дома. Предполага се, че действието е осъществено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Има доказателства, че тялото й е било превозено в автомобила й, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвинения - Виктор.

По тялото на дамата са открити находки от удари. Касае се за голям брой удари по главата и контузия, несъвместима с живота. Повдигнато е ново обвиняване на някогашния й другар за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод.

Мотивът евентуално е поради връзка, която са прекратили и е допустимо убийството да е от ревнивост.

От прокуратурата обясниха, че сигналът за изгубването е подаден в 6 районно управление (на МВР) на 27 май от близки на дамата и е почнало неотложно търсене от Групово дело " Национална полиция " и Столична дирекция на вътрешните работи.

Първоначално делото е формирано за похищение, като първото обвиняване против някогашния й другар е било за похищение.

Формиран е екип от прокурори. Поискани са данни да трафик на мобилните телефони. Било е постановено обвиненият да бъде арестуван за период от 24 часа и му е било неразрешено да напуща страната. Той обаче е напуснал страната с автомобил към Гърция. Придвижил се е с ферибот до Италия.

Още в събота е повдигнато обвиняване против него и е изпратена Европейска заповед за арест. Лицето е арестувано в Италия.

Досега няма подадени сигнали за домашно принуждение от Щерк. Имало е обаче ревнивост, споделиха служителите на реда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР