Доказано е, че излишната захар може да повлияе негативно на

...
Доказано е, че излишната захар може да повлияе негативно на
Коментари Харесай

Знаци, че ядете твърде много захар

Доказано е, че непотребната захар може да повлияе отрицателно на здравето. Въпреки че може да сте стройни и да изглеждате здрави, въпреки всичко може да консумирате прекалено много захар.

Телата ни се нуждаят от захар под формата на глюкоза, с цел да поддържат сила си, само че е най-добре да консумираме естествените захари, съдържащи се в плодовете и млечните артикули, и нишестето в пълнозърнестите артикули и някои зеленчуци.

Добавените захари се намират в сладкиши, модифицирани храни и сладки питиета, които могат да имат негативно влияние върху здравето ни. Наддаването на тегло е непряк резултат от прекалено много сладки лакомства, само че има и други признаци, че може да ядете прекалено много захар. Ето и няколко от признаците, че ядете доста захар:

Кожата може да наподобява бледа

Твърде доста захар може да повреди колагена и еластина в кожата, които оказват помощ да се поддържа еластична и блестяща. Това може да докара до преждевременни фини линии, бръчки и други признаци на стареене. Захарта може също да аргументи дисбаланс в чревния микробиом (бактериите в храносмилателната ни система), което може да отключи положения като розацея и акне по челюстта.

Постоянно се чувствате слаби, гладни или изтощени

Въпреки че глюкозата е жизненоважна за тялото, с цел да се усеща енергизирано, несъответствието в равнищата на кръвната захар може да накара вашите енергийни равнища да спаднат толкоз бързо, колкото се повишават. Не единствено може да почувствате унесеност незабавно след обяда си, само че и да огладнеете по-бързо.

 консумация на прекалено много захар

Всеки път, когато консумираме захар, панкреасът отделя инсулин, с цел да помогне на тялото да трансформира захарта в глюкоза. Това в началото ни дава сила, само че когато имаме прекомерно доста захар в кръвта, последващият инсулин може да накара равнищата на глюкоза да спаднат, което ни кара да жадуваме за още повече захар. И по този начин цикълът продължава.

Постоянно се чувствате подути

Има доста фактори, които способстват за подуването на корема, в това число синдром на раздразнените вътрешности, нетърпимост към глутен, запек или неприятно храносмилане. Ако постоянно изпитвате отичане и дискомфорт, това може да е и непотребна захар. Захарта зарежда неприятните бактерии в червата, което може да докара до свръхпроизводство на газове, а оттова и до отичане на корема.

По-чести гъбични инфекции

Изследователите са разкрили забележителна връзка сред гъбичните инфекции и високата кръвна захар, изключително при диабетици. Когато има повишение на захарта в организма, това основава идеалната опция за напредък на гъбички, изключително във влагалището.

Непрекъснато се мъчите да заспите

Ако хапвате сладки произведения късно през нощта, може да имате проблеми с нощния сън. Точно като кофеина, захарта може да бъде стимулант. Но освен вечерните закуски могат да нарушат съня ви.

Колкото повече захар ядете денем, толкоз по-вероятно е да не може да заспите вечер, което ви кара да се чувствате изтощени на идващия ден и ви кара да жадувате за още повече захар, с цел да се заредите с сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР