Доказано е, че храните, съдържащи соеви протеини намаляват риска от

...
Доказано е, че храните, съдържащи соеви протеини намаляват риска от
Коментари Харесай

Соята във вашата диета

Доказано е, че храните, съдържащи соеви протеини понижават риска от сърдечни болести. 25 г соев протеин дневно може да понижи риска от сърдечни болести като понижава равнището на холестерол в кръвта.

Соевите храни са богати на викококачествени протеини, което дори оказва помощ за лекуването на някои хронични заболявания. В момента се организират доста проучвания, с цел да се дефинират многочислените изгоди от соята.

Много учени и диетолози предлагат соевите храни да бъдат включени в разнообразни диети и в хранителния режим при децата.

Наднормено тегло при деца

 Соево сирене

Наднорменото тегло при деца се усилва с обезпокоително движение. Един метод да обърнем тази наклонност е от рано да стартираме да учим децата си на положителни хранителни привички, които да останат за цялостен живот. За да стартираме както би трябвало, хубаво е да им даваме соеви храни. Соевите храни дават съществени витамини, минерали, фибри и протеини за растящите деца.

Освен това соевите храни съдържат по-малко калории и мазнини и вършат намаляването или поддържането на тежестта доста по-лесно. Днес на пазара има доста соеви артикули подобаващи за деца, в това число шоколадово соево мляко, замразена соева пица, тако месо или нъгети.

Отслабване и диетични фибри

Яденето на повече храни богати на фибри като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и соеви храни може да помогне при намаляване като замести храни с повече калории. Много соеви храни са цялостни с фибри. Провеждат се медицински проучвания, които демонстрират, че фибрите основават чувство за задоволеност сред храненията и понижават глада. В последна сметка това спомага предотвратяването на ненужното ястие и непотребните калории, които могат да доведат до напълняване. Опитвайте се да приемате 25 гр. фибри всеки ден. Една порция сладки соеви зърна съдържа 3 гр. фибри. Един вегетариански соев бургер има 4 гр., а печените осолени соеви зърна – 5 гр.

Отслабване и закуска

Загубата на тегло може да стане доста по-лесна, в случай че се концентрирайте върху закуската всеки ден, а соевите храни могат да оказват помощ като заместят някои калорични храни. Яденето на закуска всеки ден основава чувство за цялост и задоволеност, притъпява глада и предотвратява преяждането с високо-калорични храни. Изследванията демонстрират още, че на идващото ястие могат да бъдат признати по-малко калории.

 Соево мляко

Соевите храни са доста подобаващи за закуска, изключително когато се опитваме да понижим тежестта си, тъй като са цялостни със здравословни соеви протеини и също така понижават грамажа на калориите и мазнините. Например, елементарният колбас съдъжа 160 килокалории и 14 гр. мазнини; соевият колбас има единствено 70 килкалории и 3гр. лой. Други соеви закуски са багети и соева зърнена закуска с ванилово соево мляко.

Модни диети

Минаването на диета бедна на въглехидрати или идната фешън диета в опитите да загубим тегло не трябва да е на цената на здравето ни. Яденето на безкрайни количества храни богати на протеини цялостни с мазнини и наситени мазнини може да се трансформира в опасност с времето.

Соевите храни оказват помощ да се придобият по-здравословни хранителни привички при диетите небогати на въглехидрати, тъй като доста от соевите храни са естествено нискомаслени и в същото време богати на протеини. Например, елементарният вегетариански соев бургер има 12 гр. соев протеин и единствено 5 гр. мазнини, 1 гр. неситени мазнини и единствено 3гр. въглехидрати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР