Докато южнокорейците се подготвят да гласуват за нов парламент, лидерите

...
Докато южнокорейците се подготвят да гласуват за нов парламент, лидерите
Коментари Харесай

Изборите в Южна Корея: Ожесточена надпревара между управляващите и опозицията

Докато южнокорейците се приготвят да гласоподават за нов парламент, водачите на двете най-големи партии в страната отправиха финални послания.

Вотът е на 10 април. Близо 44 милиона души имат право на глас, а 13 милиона вече са дали своят вот.

Лидерът на Народната партия (ПНВ) Хан Донг-хун отправи критики към политическите съперници.

 
Ако спазващите закона жители като вас не желаят да бъдат ръководени от нарушители, би трябвало да гласувате. Ако гласувате, ние ще се отървем от тези нарушители. Доверете ни се. 
Хан Донг-хун, водач на Народната партия 

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Ли Дже Мун също използва остра изразителност по адрес на настоящите ръководещи.

 
Не им прощавайте и не се оставяйте да ви заблудят. 10 април е денят на Страшния съд. Ще ги съдите ли?
Ли Дже Мун, водач на Демократическата партия

Парламентарните избори се възприемат като референдум за сегашния президент Юн Сук Йол, който встъпи в служба преди две години. Последните изследвания за публичното мнение демонстрират, че съвкупно либералните опозиционни партии ще запазят преобладаващата си позиция в Народното събрание.

Правителството на Юн се бори с продължаващите стачки на лекарите и публичните рецензии към стила му на ръководство, само че според публикации в местни медии най-големият проблем е инфлацията.

Цените на селскостопанските артикули са се нараснали с повече от 20% по отношение на същия месец на предходната година. Цените на ябълките са се нараснали с близо 90%, което е най-големият едногодишен скок от 1980 година насам.

 
Сегашното правителство смята, че несправедлино носи виновност, тъй като инфлацията е международно събитие след пандемията от COVID-19. Хората усещат въздействието на инфлацията и намаляването на действителните приходи. Предстоящите избори ще са като референдум за държавното управление.
Юн Куанг-Ил, професор по политически науки

Избирателната интензивност в предварителното гласоподаване на изборите в Южна Корея доближи рекордно високи стойности. Според изследванията, съвсем 80 % от имащите право на глас считат да отидат до урните. 

Народното събрание на Южна Корея включва 300 депутати. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР