Докато все още не бяхме женени, Иван дълго време не

...
Докато все още не бяхме женени, Иван дълго време не
Коментари Харесай

Не ми трябва син, който спокойно гледа как ме унижават

Докато към момента не бяхме женени, Иван дълго време не искаше да ме запознае с майка си. Бях удовлетворена от този факт, тъй като ми е доста мъчно да поддържам връзка с нови хора.

След като ми предложи брак, въпреки всичко трябваше да се срещна с нея.

Още от вратата стартира да ми споделя какво да върша – да нарежа салама, да избърша съдовете, такива дребни неща. Свекървата е гръмогласна дама, която е привикнала да командва. Ръцете ми трепереха, нарязах частите неравномерно, съвсем счупих чашата, като цяло получих подобен стрес още от прага.

Свекървата бързо разбра, че няма да диспутирам с нея, неправилно намерения, че съм безхарактерна и стартира да ме поучава. Това се отнася както за тази паметна вечер, по този начин и за идващите години фамилен живот. Но тя сгреши. Държа се по този начин нестабилно единствено с нови хора, само че когато привикна с даден човек, всичко се трансформира. Но през първите няколко години не желаех да се карам с майката на брачна половинка ми.

По време на късите си визити тя ревизираше всичко: какво сготвям, какво ядем, подробен оглед на жилището за прахуляк и петна по прозорците.

Това държание не ми харесваше, само че по съвет на мъдрата ми майка взех решение да не споделям нищо, с цел да има мир и успокоение. Все отново визитите й бяха един път на три седмици.

Ситуацията се промени, когато се роди детето и свекърва ми се пенсионира. За огромно страдание тези две събития съответстваха. Свекърва ми стартира да идва всеки ден. И несъмнено, не беше част от проектите й безмълвно да ми оказва помощ с детето. Трябваше да ме поучава.

Тя не се умори да ми повтаря, че съм занемарила дома си, а тя едно време всеки ден е миела пода. Според нея погрешно храня, държа и повивам детето. Тя се възмути, че хладилникът ни е празен, тъй като брачният партньор ми се прибира гладен от работа.

Още повече, че самата тя не гори от предпочитание да чисти и готви за гладуващия си наследник. Прости си седи и дава директиви.

Когато сподели, че съм неприятна майка, тъй като поставям памперс на детето и това ще му изкриви ставите, не устоях. Казах, че в моята къща аз вземам решение по какъв начин да храня брачна половинка и сина си, по кое време да разчиствам и какъв прахуляк да избера за пране. И в случай че още един път си разреши да ме назова неприятна майка, тогава ще поддържа връзка с детето, когато съдът дефинира.

Съпругът ми беше очевидец на този диалог и е напълно на моя страна. Дълго време се канеше да приказва с майка си, само че го убедих да не подвига скандал. Казах му, че когато се наложи, сама ще се оправя с това. Този миг настъпи.

“И няма да й кажеш нищо? ” – попита свекърва ми сина си.

“Какво да кажа? Тя е права. ” – брачният партньор ми се приближи и ме прегърна през раменете.

Тогава свекърва ми сподели, че не й би трябвало наследник, който умерено гледа по какъв начин унижават майка му.

Вече две седмици не е идвала и не се е обаждала по телефона.

Вчера беше нейният рожден ден. Съпругът ми искаше да се обади сутринта, да честити рождения й ден и вечерта да отиде да поздрави майка си. Но тя не си подвигна телефона, отговори с SMS, че не се нуждае от нищо, в това число и от поздравления.

Майка ми има вяра, че съм прекалила, само че брачният партньор ми и аз считаме, че постъпихме вярно. Най-малкото не виждам причина да се оправдавам. Като цяло, свекърва ми се отхвърли от сина си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР