Докато в Европа влезе в сила ГДПР, а дискусията около

...
Докато в Европа влезе в сила ГДПР, а дискусията около
Коментари Харесай

И Oracle иска да пази тайните на Пентагона, внася официален протест

Докато в Европа влезе в действие ГДПР, а полемиката към отбрана на персоналното пространство и информация не стихва, американските компании се карат кой да пази тайните на Big Brother.
По-рано тази година ви разказахме за спор сред няколко огромни американски компании, подбуден от спорно решение на Пентагона да употребявам Amazon Web Services, като единствен заоблачен снабдител. Oracle, Microsoft и други се възпротивиха на желанието, а повода наподобява транспарантна – едни 10 милиарда $.

Тази седмица историята има продължение, откакто стана ясно, че Oracle са подали публично искане стопиране на договорката. Компанията не е съгласна със структурата на съглашението, от което ще се възползва една-единствена компания.

Oracle излага в 40 страници мнението си за какво Министерството на защитата на Съединени американски щати не би трябвало да подхваща сходно деяние. Според компанията, обвързването на Пентагона с една-единствена платформа за нескончаем интервал от време е погрешно и непрактични. Освен това, Oracle напомня рекомендациите към държавните организации в сходни случаи да подписват контракти с няколко доставчика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР