Докато телевизиите у нас се надпреварват да коментират шпионския скандал,

...
Докато телевизиите у нас се надпреварват да коментират шпионския скандал,
Коментари Харесай

Шпионите в съда. Митрофанова рецитира стихове

Докато малките екрани у нас се надпреварват да разясняват шпионския скандал, а съветската РИА Новости предизвести, че Кремъл ще предприеме огледални ответни ограничения, в случай че България реши да експулсира дипломати, новият ни съветски дипломат изненада с видео. Елеонора Митрофанова рецитира стихотворението „ Московски сняг вали в София “ на поета Владимир Соколов. Видеото е оповестено във фейсбук. С него посланикът на Русия у нас отбелязва Световния ден на поезията - 21 март.

Подобна форма на приветствие стана доста известна през последните години у нас и се употребява от западни дипломати и държавници, измежду които дипломат Херо Мустафа и Доналд Туск, само че е извънредно необикновена за съветската дипломация, разяснява БГНЕС. Това е първата публична изява на дипломат Митрофанова след разразилия се шпионски скандал у нас.

В петък прокуратурата задържа група от шестима души. Един от тях бе пуснат под парична гаранция, след акто направи цялостни признания. За останалите петима през днешния ден прокуратурата изиска от Софийския боен съд мярка непрекъснат арест.

Руското посолство в България пък прикани за преустановяване на спекулациите в очакване на правосъдно решение. Посолството акцентира, че в изискванията на усложняване на интернационалната обстановка явни са " неуморните " опити за забиване на чеп в връзките сред страните.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР