Докато служителите на Google се противопоставят и сенаторите задават въпроси

...
Докато служителите на Google се противопоставят и сенаторите задават въпроси
Коментари Харесай

Прототипна търсачка на Google свързва търсения с телефонни номера на потребители

Докато чиновниците на Гугъл се опълчват и сенаторите задават въпроси на колоса за слуховете по отношение на китайската му търсачка – с цензура и черни описи за вградени термини като правата на индивида, демокрацията или митинги – The Intercept разкри повече детайлности за това по какъв начин в действителност би могло да работи тя.
Според източниците на медията, към този момент е основан първообраз на име „Dragonfly“ , който работи сходно на доста онлайн услуги в Китай – с приложение за Android , което свързва интензивността по търсене с телефонни номера на консуматори.

Китайското държавно управление упорства неведнъж услуги като WeChat и Weibo да свържат персонални карти или телефонни телефонни номера към сметките им. Освен това, управляващите в същото време се пробват да се уверят, че огромните мобилни оператори продават SIM-карти на клиенти единствено под същинското им име. Все отново, отчет на Human Rights Watch показва, че свързването на търсенето с такива персонални данни може да направи доста по-трудно някой да заобикаля държавния контрол.

The Intercept също по този начин загатва, че концепцията ще действа като взаимно дружество на Пекин с компания в Китай и данните ще се съхраняват на сървърите там, което води до някои терзания, че те могат да бъдат налични от управляващите. И най-после, има клюки за „пипане“ по източника на данни за атмосферните условия и замърсяването на въздуха, които съгласно The Intercept са били манипулирани преди този момент от държавното управление. Тази тематика е изключително мъчителна в Китай, където доста огромни градове страдат от замърсяване и е разумно управляващите да се пробват да прикрият същинските размери на казуса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР