Докато някои се възползват от социалните мрежи, за да мамят

...
Докато някои се възползват от социалните мрежи, за да мамят
Коментари Харесай

Добрата новина! Десетки се обединиха във Фейсбук и помогнаха на мъж от Хасково

Докато някои се възползват от обществените мрежи, с цел да мамят и натрупат полза за себе си като Александър Николов или Спас от Кочериново, все по-често обществените мрежи не са единствено естрада на „ хейтърите”, само че и на положителни хора. Зов за помощ за възрастен човек от Хасково събра десетки доброволци, които почистиха дома му, заплатиха сметките и му осигуриха най-необходимото за прекарване, оповестява Нова телевизия.

61-годишният Митко цялостен живот е работил тежък физически труд. Бил е стругар, шлосер, багерист и боклукчия. До преди две години, когато остава без работа и пари.

„ Нямах дори и пари един самун да си купя. Комшиите ми помагаха. До преди две години и половина работих, обаче подадох документи да се пенсионирам да мога да хвана тия категории - първа и втора, обаче 2 години не ми стигнаха. Трябва да съм на 64 година, а пък аз съм на 61 година ", описа Димитър Карагьозов.

Днес към този момент може да си разреши и да се поглези с кафе, а единствено до преди няколко дни едвам намира с какво да се храни. А помощта идва от съседи, които описват историята на Митко в мрежата.

Събрали се десетки хора, които пристигнали в дома му, с цел да оказват помощ. А тези, които не могли да оказват помощ персонално, изпратили пожелания под формата на картички и рисунки. Митко към този момент има всичко нужно, а домът му лека-полека се преобразява. Единственото, от което има потребност в този момент възрастният човек, е работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР