Докато не опитате домашно приготвена паста, не знаете какво значи

...
Докато не опитате домашно приготвена паста, не знаете какво значи
Коментари Харесай

Прясна паста с домашно песто

Докато не опитате домашно приготвена паста, не знаете какво значи същинска вкусотия

Необходими Продукти

артикули за тестото


● брашно - 1 ч.ч. бяло
● брашно - 1/2 ч.ч. Semolina
● яйца - 2 бр.
● морска сол - 1 1/2 ч.л.

артикули за домашното песто


● босилек - 1 връзка свеж
● кедрови ядки - шепа
● пармезан - 50 г свеж
● чесън - 2 скилидки
● зехтин - 60 мл
● сол
● черен пипер

за сервиране


● кедрови ядки - 2 с.л. печени
● пармезан - 1/2 ч.ч. настърган

Начин на подготвяне

Приготвяне на пастата:

Пресейте брашното в купа. С помощта на вилица разбийте деликатно яйцата и ги прибавете към брашното. Бъркайте до приемането на примес, отлепваща се от стените на купата.

Вече с ръце започнете да месите до момента в който се оформи тесто. Възможно е да се наложи да сипете малко вода, само че в действителност доста малко. Увийте готовото тесто в стреч фолио и сложете в ледник за 30 минути. След това извадете тестото от фолиото.

Нарежете го на 3-4 части и започнете да разточвате на машина за паста от най-малката степен. От време на време поръсвайте разточения лист тесто с брашно. След като прекарате един път тестото през пресите на машината, обърнете листа и го прекарайте още веднъж през пресите.

Увеличавайте степените – това значи, че листът ще става все по-тънък. Прекарвайте листа от двете страни и увеличете числот на точилките. Поръсвайте с още брашно, само че единствено в случай че е належащо.

Повтаряйте процедурата, до момента в който разточите листа тесто на допустимо най-тънката степен. Нарежете листовете тесто и сварете прясната паста във вряща вода с морска сол за към 2 минути.

Приготвяне на пестото:

Измийте и подсушете листата на босилека. Начупете пармезана на едри части в купата на блендер и смелете леко. Прибавете кедровите ядки, босилека, чесъна и зехтина. Пасирайте и добавяйте още зехтин, в случай че ви се коства належащо. Сипете пестото в добре подсушен буркан, загладете повърхността и залейте със зехтин.

Поднасяне:

В купа сипете сварената и отцедена паста, прибавете пестото и разбъркайте доста добре. Поръсете с кедрови ядки и настърган пармезан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР