Докато много улични артисти избират изоставени сгради и стари железопътни

...
Докато много улични артисти избират изоставени сгради и стари железопътни
Коментари Харесай

Уличното изкуство на Jan Is De Man – впечатляващо и вдъхновяващо

Докато доста улични актьори избират изоставени здания и остарели железопътни релси за платна на своите шедьоври, Jan Is De Man  – холандски художник, татуист и актьор, взема решение да тръгне по напълно различен път, пробвайки се с улично изкуство да сплоти съседи в един от кварталите на холандския град Утрехт.

Провокира ги да вземат участие в план,  “с който всеки един от живущите би могъл да се разпознава ” . Jan Is De Man рисува на фасадата на блок впечатляваща картина – библиотека, която “събира ” на едно място обичаните книги на всички живущи в постройката.   



Изкуството на уличните художници, осъществено на различни публични места, е блестящо, впечатляващо и вдъхновяващо. Макар че терминът на български “улично изкуство ” (от англ. “street art ”) звучи безлично, сами можете да се убедите, че художниците, които търсят, има с какво да ни впечатлят.

Jan Is De Man споделя, че местоположението на рисунката е определена доста преди да се оформи концепцията, защото актьорът познава част от живущите в постройката и те са го помолили да вдъхне повече живот в скучната постройка. Първоначално си показва да украси стената с доста огромно " смайли ", тъй като има вяра, че всеки, който постоянно вижда усмихнато жълто емоджи, живее по-щастливо. Но тази концепция не е задоволително провокативна и бързо би омръзнала на постоянните минувачи. Затова художникът избира изображение, което да носи естетическо и обществено обръщение. За реализацията на огромната рисувана стена, на помощ идва и надареният Deed Feed , прочут татуист и графити актьор.



Преди да се роди концепцията за тази ослепителна образно заблуда, Jan Is De Man учи формата на постройката и характерните елементи на пространството и обкръжението. Избира да сътвори триизмерно изображение, като във всеки подробност влага голямо усърдие, тъй като има вяра, че по този начин показва почитание към най-съкровения избор на хората, които са му се доверили,, които в действителност са значими за тях.

    И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР