Докато клубовете в английската Висша лига инвестираха 464 милиона евро

...
Докато клубовете в английската Висша лига инвестираха 464 милиона евро
Коментари Харесай

Ето кои интересни сделки се провалиха в последния момент

Докато клубовете в британската Висша лига вложиха 464 милиона евро за нови попълнения през миналия зимен трансферен прозорец, тимовете от италианската Серия „ А ” се въздържаха и похарчиха към 30 милиона евро. Лидерът Наполи остана без съществени нови играчи и ненапълно неволно…Куриозното в тази ситуация е, че неаполитанците кардинално се бяха разбрали с двама играчи, само че най-после и двата прехвърлянето пропаднаха в последния миг.

Първо немският национал Амин Юнес трябваше да премине в Наполи. 24-годишният халф даже бе посрещнат въодушевено от почитателите и мина наложителните медицински прегледи, само че отхвърли прехвърлянето по персонални аргументи и остава в Аякс, с който има контракт до края на сезона.

И прехвърлянето на Дейви Клаасен в Наполи също пропадна по чудноват метод, откакто италианският отбор постигнал сделка с Евертън. Сделката се провалила поради несъгласието на играча и проблем с неговата мениджърска организация. Мениджърът Сам Алърдайс пък споделил на холандеца, че няма да разчита на него до края на сезона.

Ето кои забавни покупко-продажби пропаднаха в последния миг:
1.Амин Юнес дойде в Неапол и мина медицински прегледи, само че в последния миг отхвърли прехвърлянето по персонални аргументи и остава в Аякс, с който има контракт до края на сезона.
2.Ламин Сане не тренираше с Вердер, с цел да провокира прехвърлянето си в Метц. Накрая футболистът и френският отбор не се схванаха за финансовите условия, а и мястото му в главния състав на „ бременските музиканти ” към този момент не е обезпечено.
3.Евертън и Наполи бяха постигнали съглашение за Дейви Клаасен, а договорката пропадна поради организацията на холандеца. „ Това е една от най-лудите обстановки. Не знам за какво нещата не бяха финализирани ”, разяснява мениджърът Сам Алърдайс.
4.Между Бенфика и Република България Лайпциг имаше сделка за офанзивния гений Умаро Ембало. Немският отбор бе подготвен да заплати към 15 милиона евро за 16-годишния гений, само че изненадващо се отдръпна поради повишените финансови условия на сътрудника на Ембало.
5.Хамбургер получи примамлива оферта от Фрайбург за нападателя Лука Валдшмир, който е запаса и не играе значима роля в отбора, само че изненадващо „ алените къси панталони ” отхвърлиха продажба.
6.Както и в трансферните интервали преди този момент топ клубове бяха заинтригувани от привличането на Рияд Марез. Манчестър Сити предложи на Лестър до 74 милиона евро, само че „ лисиците ” желаеха 105 милиона евро плюс още един състезател. „ Гражданите ” се отдръпнаха в последния ден от зимния трансферен прозорец.
7.През целия януари Арсенал се надяваше да вземе Джони Еванс от Уест Бромич. „ Топчиите ” предложиха до 10 милиона евро за 30-годишния бранител. В последния ден от трансферния прозорец „ артилеристите ” се отдръпнаха поради мускулна контузия на централния бранител.
8.Роберт Гумни пред трансфер в Борусия (Мьонхенгладбах). 19-годишният десен бранител дал единодушието и даже трансферна сума от 6,5 милиона евро била контрактувана. Сделката с Лех (Познан) се провалила в последната минута, само че не е изключено договарянията да бъдат възобновени през лятото.
9.Хамбургер се надяваше да вземе полския нападател Лукаш Теодорчик от Андерлехт и щеше да заплати 4,5 милиона евро за 26-годишния футболист. Трансферът в последна сметка се скапе.
10.Уест Хям бе уверен, че може да притегли белгийския национал Леандер Дендонкер, само че в последния ден от зимния трансферен прозорец Андерлехт реши да не продава 22-годишния футболист.
11.Анди Карол искаше да премине от Уест Хям в Челси, само че договорката пропадна, тъй като „ сините ” взеха решение в последния ден от трансферния прозорец са си обезпечат услугите на Оливие Жиру от Арсенал.  

ТРАНСФЕРИТЕ В ТОП 4 НА ЕВРОПА - ТУК!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР