Докато кървавите терористични атаки на Хамас от 7 октомври накараха

...
Докато кървавите терористични атаки на Хамас от 7 октомври накараха
Коментари Харесай

Бащи далеч от дома се страхуват за членовете на семейството, останали в Газа, докато войната бушува: „Писна ми от тревога“

Докато кървавите терористични офанзиви на Хамас от 7 октомври накараха Израел да обяви война, доста палестинци постоянно пътуваха от Газа в Израел всеки ден.

Около 110 000 души на територията биха пресичали границата всеки ден, само че в този момент хиляди от тези служащи са в капан отвън Газа тук-там като Западния бряг, до момента в който фамилиите им не могат да изоставен зоната на войната. < /p>

Объединените народи пресмятат, че повече от 45% от жилищата в Газа са развалени или унищожени. Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа съобщи, че повече от 10 000 души са мъртви, а чиновник на Държавния департамент наскоро сподели на Конгреса, че въпреки да знае същинския брой на починалите едвам откакто боевете спрат, е допустимо броят им да е даже по-висок.

Хуманитарната рецесия в Газа. Седмици наред територията беше под цялостна обсада, без храна, вода, гориво и здравна помощ. Сега някои камиони с филантропична помощ започнаха да влизат, само че това е единствено дребна част от това, което е влизало на територията. Израел се съгласи на ежедневни четиричасови филантропични паузи в боевете в Северна Газа, удостовери Белият дом в четвъртък, само че Израел повтори, че няма да има преустановяване на огъня без освобождението на заложници.

„ Писна ми от терзание “, сподели Мусалам.

Някои са получили сърцераздирателни вести, до момента в който са надалеч от вкъщи. Амир Ал Аши работеше в Израел, когато Хамас атакува. Той сподели, че е бил задържан и обичай от израелски бойци, преди да бъде отведен в Рамала. Когато най-сетне се чул със фамилията си, той научил, че 5-месечната му щерка Асел е мъртва. Той сподели, че брачната половинка му се лекува за съществени пострадвания в една от към този момент претрупаните лечебни заведения в Газа.

Израел сподели на палестинските цивилни да изоставен северна Газа и упреква Хамас, че употребява локалните поданици като живи щитове, заявявайки, че групата носи отговорност за гибелта на цивилни.

„ Израел убива нашите деца, “ сподели Аши. „ Те обичат децата си, само че ние също толкоз обичаме децата си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР