Докато Гърция навлиза в третата си седмица, откакто за първи

...
Докато Гърция навлиза в третата си седмица, откакто за първи
Коментари Харесай

Хората в Гърция все повече пренебрегват ограничителните мерки на правителството

Докато Гърция навлиза в третата си седмица, откогато за първи път бяха наложени ограничаващи ограничения за битка с разпространяването на новия ковид, съществува все по-голяма угриженост, че настава отмалялост на фона на признаци, че хората стартират да подценяват политиките на държавното управление.

В изявление пред телевизия ANT1 представителят на дясното държавно управление Стелиос Пецас съобщи, че се обмисля да бъде наложено ограничаване във времето за придвижване на жителите навън.

Обмисля се опцията да се позволи на хората да излизат от домовете си единствено " един път или два пъти (на ден) и съчетание на придвижванията им, тъй че да са къси ", сподели той.

Понастоящем на хората в южната ни съседка е позволено да са навън единствено по шест аргументи: отиване в аптека или посещаване на лекар; пазаруване на храна; отиване до банка, когато електронните преводи не са възможни; грижа за хора в нужда; участва на погребална женитба или кръщение; къси тренировки.

Властите би трябвало да бъдат осведомени за всяко идно придвижване или по електронен път, или посредством текст. Позволени са и ръкописни формуляри, стига хората да ги носят с персонални карти или паспорти.

Правителството е било обезпокоено от гледката на дълги опашки (от най-вече възрастни) пред банките през вчерашния ден.

Гръцката полиция утчни, че е имало общо 13 195 нарушавания на рестриктивните мерки за придвижване от 23 март, когато цялостната обсада влезе в действие, като са били наложени съответните санкции в размер на 150 евро.

Само през вчерашния ден са регистрирани 2 561 нарушавания. От 12 март, когато беше подредено на магазините да затворят, в цялата страна е имало 318 нарушавания с 326 ареста.

Гърция беше измежду първите страни в Европа, които започнаха строги ограничения против разпространяването на ковид. По-рано през днешния ден гръцкият компютърен академик теоретик Константинос Даскалакис, който живее в Бостън, където преподава в Масачузетския софтуерен институт (MIT), съобщи, че счита, че навременните ограничения са помогнали да се спасят " десетки хиляди животи ".

" Без ограниченията мъртвите в нашата страна биха нарастнали сред десетки хиляди до половин милион ", сподели той пред гръцкия ефирен канал MEGA.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР